torsdag 8 januari 2015

Låt moderaterna driva Gröna Lund

.
Moderaterna ska utse ny partiordförande i helgen. Om man bara betraktar det spektakel som partiordföranden in spe har åstadkommit - redan under denna korta resa, innan hon blivit vald - ska detta bli spännande att följa. Den demokratiska, taktiska och strategiska katastrof hon åstadkommit går minsann inte av för hackor. Tänk att ställa alla demokratiska begrepp på huvudet och befria en minoritetsregering från det självklara demokratiska kravet att måsta söka parlamentariskt stöd för sin politik… Att åstadkomma en legaliserad minoritetens diktatur. Det må vara en utnött klyscha men sällan är väl begreppet ”man tar sig för pannan” mer på sin plats?

I eftersnacket sedan man bildat ”Decemberpartiet”, och därmed gjort utfrysta Sverige-Demokraterna till Sveriges enda oppositionsparti, sa Anna Kinberg-Batra att man minsann hade uppnått något. Man hade fått nationalsocialdemokraterna att godta att det kan finnas borgerliga regeringar. Kan katastrofen bli värre? Vad kan det rimligen - efter åtta års borgerligt maktinnehav - spela för roll vad nationalsocialdemokraterna tycker i den frågan? Det är väl inte de som utser regeringen? Det är väl ändå ännu väljarna som gör det…eller? Och varför skulle det plötsligt gå att lita på nationalsocialdemokraterna i den frågan nu, när det inte har gått tidigare? Nä, det var en tunn och krystad förklaring till stöd för ett i det närmaste totalt fiasko.

Och om nationalsocialdemokratins åsikt i frågan är så viktig - vad är det alliansregeringen egentligen har sysslat med de senaste åtta åren som gör att man nu plötsligt är beroende av deras välsignelse?

Mycket talar för att vi går emot en tid för moderaterna som kan få nationalsocialdemokraternas resa med partiledare som Mona Sahlin, Håkan Juholt och Stefan Löfven att verka stabil som en klippa.

Det är naturligtvis lätt att inse att Kristdemokraternas och Folkpartiets opinionsstöd bedömdes så bräckligt att man inte vågade gå till extraval och att blotta hotet om ett sådant riskerade att leda till att alliansen spruckit. Men beaktande det fiasko man de facto åstadkom är det väl frågan om det inte hade varit bättre att låta alliansen spricka?

Opinionsundersökningar som inte ger önskvärda svar når aldrig oss väljare. Men det finns anledning att fråga sig om vare sig centern eller moderaterna låg särskilt mycket bättre till i opinionen. Decemberpartiets taskspeleri för att obstruera demokratin och med på gränsen till rent kriminella metoder försöka manipulera bort Sverige-Demokraterna faller nog bara i god jord i den maffiakontrollerade pressen.

Vi tycks vara på väg mot en tid då moderaterna är mest lämpade för att driva Gröna Lund. Och komiker finns ju redan i släkten, fast å andra sidan, riksdagen kallas ju redan för ”Lustiga Huset” så det kanske är ”rätt man på rätt plats” med moderaterna i riksdagen.

Nu är ju inte Anna Kinberg-Batra vald än. Men en moderat partistämma är vanligen en väldresserad församling. Sällan så stökig som en fårskock. Mer likt ett val i Nord-Korea.

Södertälje torsdagen den 8 januari 2015
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Martin sa...

Jo, det blir intressant att se vad som händer när v+mp+s börjar driva ekonomisk vänsterpolitik. Och m & co bara sitter och nickar och ler medans sd lever rövare? Hur kommer det se ut?

Fast. Alliansen vill för allt i världen INTE regera, verkar det. Och de om några, efter åtta år vid makten, borde ju veta? Vad vet de som vi andra inte vet?

Mikael Styrman sa...

De vet åtminstone så mycket att Reinfeldt och Borg lade benen på ryggen och drog iväg så fort de fick en chans. Svenska staten och sparandet är förmodligen ett ”Ponzi Scheme” av högsta internationella klass. Uppenbarligen var R&B i tron att det kommer att spricka…