måndag 12 januari 2015

Internationella terrordåd och svenska politiska hycklare

.
Houari Boumédiènne i mitten
 Aftonbladet lyfter fram att ett flertal officiella dignitärer, vilka var modiga nog att ta sig till Paris och gå en 200(!) meter lång sträcka på en gata i Paris, kommer från länder som med glatt humör fängslar och förföljer journalister. Då var ju inte vår egen nationalsocialdemokratiska ledare i så galen tunna trots allt. Och då fortsätter den franska politiska makten med sitt traditionella hycklande.

Det är inte så lätt för parisarna som måste leva sina liv i staden medan deras politiker bara vågar gå 200 m i i staden och då bara i närvaro av tusentals poliser.

Franska polisen uppges söka efter en av de avlidna terroristernas, Amedy Coulibaly, maka för inblandning i terrordåden. Hon heter Hayat Bouméddiènne, vilket är lite intressant.

Algeriet blev självständigt 1962, enligt Wikipedia. Året därpå, 1963, blev FLN det enda tillåtna politiska partiet. Ahmed Ben Bella valdes till president samma år. Han avsattes i en oblodig kupp 1965, av försvarsministern överste Houari Bouméddiènne, som senare formellt blev president 1976 i ett val i vilket inte fanns några motkandidater. Ungefär som när Anna Kinberg-Batra  igår utsågs till moderat ledare. Även det utan motkandidater - och utan debatt.

Så det är inte långt mellan svenska och utländska fascistledare, franska terrorister, algeriska diktatorer och svenska skendemokratiska maktapparater - varken i tid, rum eller ideologi.

Södertälje måndagen den 12 januari 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: