torsdag 22 januari 2015

Illa i USA

.

Det måste vara väldigt illa i USA. Det är bara några veckor sedan arbetslöshetssiffrorna var mycket höga och ansågs egentligen vara ännu högre, eftersom människor i hopplöshet slutat att registrera sig som arbetssökande. Sedan dess har nedtryckningen av oljepriserna slagit ut mängder av arbetstillfällen i USA. Men så igår plötsligt, i SVT:s Aktuellt 21, var allt bättre än någonsin, inte bara lite bättre utan fantastiskt mycket bättre, en rent otrolig framgångssaga. TV:n började nästan segla omkring i rummet. Jag tänkte nästan gå och hämta ett rep för att knyta fast den. Alla i arbete, brist på arbetskraft, fantastiska utsikter för industrin som lovprisade den välutbildade amerikanska arbetskraften… Ja, propagandaapparaten tog verkligen i så att den förhävde sig.


Varför det då?

Ja, om det är i USA som i Sverige så brukar det innebära att det är alldeles nära att gå åt helvete fullständigt.

Södertälje torsdagen den 22 januari 2015
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Svt är för "roliga"! Genomskådar man inte Obamas bullshit vid det här laget? Allt, precis allt håller på att gå åt skogen i USA och landet är på gränsen till ekonomisk kollaps...då stiger denna mytoman Obama och svamlar om att allt är bra! Tag ut era pengar från banken om ni har några eller köp mark och skog om ni har så mycket till övers!

Benny

Mikael Styrman sa...

Nog vet man på SVT precis hur det förhåller sig. Obama är inte den enda mytomanen här i världen. Vi har också fått vår beskärda del. En stor del av dem finns i politiken och i media.