fredag 23 januari 2015

Man kan undra…

.
Carl Bildt har använt den här metoden tidigare. När något av hans skurkstreck töar fram ”dödar” han det med en vilseledande ”nyhet”. Det är inte unikt. Så gör många och exemplet kommer från USA. Men ingen kan göra det ensam. För att metoden ska kunna fungera måste man ha kontroll över media. Att bara slänga fram en ”nyhet” fungerar inte. Det förutsätter att media vet i förväg att de ska följa villospåret. Bättre än så står det dessvärre inte till med den svenska pressfriheten. Alla försök att nysta i maffians svindlerier mot skattebetalarna slutar likadant - genom att media kväver försöken.

En sak som man kan undra över är förstås i vilken utsträckning Carl Bildt själv tänker ut och förbereder sådana vilseledande ”nyheter”. Med all respekt för hans intellektuella kapacitet, hans självupptagenhet och skrupelfrihet, tror jag ändå inte att han gör sådant själv. Mer sannolik förefaller tanken att den amerikanska propagandaapparaten i Sverige, som på permanent basis producerar Sverige-anpassade propagandaartiklar, för att påverka den svenska opinionen, också är den part som gör sådant.

Att en diplomat från det Nato-anslutna Norge sedan får spela huvudrollen är knappast förvånande. Sådant får man nog vara beredd på om man vill vara diplomat i de av USA helt toppstyrda Nato-länderna. För övrigt är de nog så vana vid att göra så, att de för länge sedan upphört att reflektera över rätt eller fel.

Svenska media har under så lång tid struntat i det journalistiska uppdraget, till förmån för att driva och återpublicera propaganda, att svenskarna inte längre vill betala för tidningarna. Det är för övrigt inte heller bara politiska skurkar som skyddas av media. I förhållande till vanliga, men lite större, skurkar har media övertagit katolska kyrkans gamla roll som avlatsförsäljare. Avlaten utgörs av utslätande och beskyddande journalistik, ibland bara av mediatystnad. Att människorna inte längre vill betala för lögnen leder tyvärr till att media inte längre har råd att producera egna nonsensnyheter heller. Media blir därför helt utelämnade till propagandaorganen.

Sanningen blir förloraren, liksom yttrande- och andra friheter. En liten och hänsynslös elit använder sig av dessa metoder till att förslava och plundra de övriga.

Södertälje fredagen den 23 januari 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: