fredag 30 januari 2015

Hopplöst för rättsväsendet

.
I Gomorron Sverige den 13/1 diskuterade moderaternas Krister Hammarberg och piratpartiets Christian Engström den utökade massövervakning som nazisterna driver igenom i det rättsliga och moraliska vakuum som uppstått efter Charlie Hebdo-attentaten.

Se gärna hela inslaget genom att klicka här.

Hammarberg lutar mot uppgifter från Säpo om att de avstyrt två terrordåd, något som Engström klädde av så att det nästan blev genant.

Hammarberg vet att Säpo ljuger. Förmodligen för att Säpo har fått politikens uppdrag att ljuga, för att underlätta genomdrivandet av de amerikanska nazisternas förslag till utökad massövervakning.

Det ger inte mycket hopp om ett fungerande polis- och rättsväsende när säkerhetspolisen får politikernas uppdrag att ljuga. Ytligt betraktat kan det förefalla harmlöst. Men när politiker och poliser ljuger uppsåtligt hamnar rättsväsendet i ett gungfly som i förlängningen gör all rättssäkerhet omöjlig.

Tyvärr går det inte att sätta på pränt vilken belöning de här juvelerna har gjort rätt för, den ljugande politikern och den ljugande säkerhetspolisen.

Södertälje fredagen den 30 januari 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: