söndag 25 januari 2015

ISIS, I-länderna och avrättningarna

.

Vad är det som gör att ISIS radar upp kidnappade utlänningar på bild, tillsammans med en bödel?

Är jag den enda som tror att det är en naturlig konsekvens av politikers vilja att lösa alla problem på enklast tänkbara sätt, det vill säga med andras pengar?

Lär man människor som är benägna att ta gisslan, att de får betalt - stora summor - om de gör så, då kommer de naturligtvis att göra så. Som med all missbrukarvård tar det sedan lång tid och svåra vedermödor att klara avvänjningen.

Södertälje söndagen den 25 januari 2015
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

ISIS visar väl på vådan av att skapa terrororganisationer! Man kunde ju tro att USA efter bildandet av Mujaheddin i Afghanistan, som senare blev Al-Qaida skulle lärt sig av misstagen. Men icke! Tyvärr tror jag nog det är så illa att det är en medveten politik från USA, det ser bättre ut. Detta med USA:s stöd till bildandet av IS verkar vara världens för närvarande största officiella hemlighet, alla vet om det men ingen politiker vågar yttra ett knyst om detta. Statskuppen i Ukraina låtsas man också som den inte hänt av hänsyn till storebror i USA. "Våra" politiker är ynkliga hycklare utan ryggrad och historiens dom kommer att bli hård!

Benny

Mikael Styrman sa...

Jag tror inte att USA kan lära sig någonting av Mujaheddins och Al Qaidas bildande. Det militärindustriella komplexet, som styr USA, behöver yttre fiender. Ur deras synvinkel sett var inte bildandet av dessa organisationer något misstag.

Det är klart att alla på hög politisk nivå vet om detta med IS och Ukraina. Men tänk Dig in i våra Europeiska politikers situation. I stort sett alla ledande politiker är skurkar och psykopater. Det vet man. För man kommer inte till toppen utan att bilda allianser. Och skurkar och parasiter släpper inte fram hederliga människor eftersom de har all anledning att frukta dem. Människor som inte ägnar sig åt grova brott har man ingen hållhake på. Därför motarbetas alla hederliga av de kriminella nätverken.

Att våra politiker, Europas politiker, inte vågar tala klarspråk mot USA beror på att man låtit dem spionera och skaffa sig hållhakar på politikerna. För det fall USA inte råkar ha skaffat sig hållhakar mot just någon speciell politiker, så har de i alla fall hållhakar på någon politiker, som i sin tur har hållhakar på den ostyrige. Skulle det vara så illa att man inte kan mobilisera fram några hållhakar får man starta en massmediakampanj med anklagelser. Ingen, eller nästan ingen, politiker klarar en sådan kampanj. Medvetna om detta vågar ingen ta sin chanser och utmana maffian.