söndag 25 januari 2015

Grekerna, resten av Europa och sedelpressen

.
De europeiska sedelpressarna går för fullt.
Europas nobless gör sitt bästa för att förvandla euron till dasspapper, istället för att göra rätt för sig.

Grekerna vill att man trycker mer dasspapper, så att inte de heller behöver göra rätt för sig.

Resten av Europas nobless vill inte. De tycker att grekerna ska göra rätt för sig.

Vad är det som gör det rätt att förvandla euron till dasspapper till förmån för den ena gruppen, men fel att göra det för den andra gruppen, när summan av kardemumman ändå är att ingen av grupperna kommer att göra rätt för sig?

Södertälje söndagen den 25 januari 2015
Mikael Styrman
.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Man skulle kunna göra euron till samma dasspapper som dollarn! Problemet är att man måste göra euron till den dominerande världsvalutan först innan man kör igång tryckeriet annars fungerar det inte. Sedan kan man göra som USA och skicka notan för sin överkonsumtion på resten av världen. Sen är det en annan sak att världen knappast orkar med ytterligare parasiter som USA särskilt inte en av EU:s storlek.

Benny

Mikael Styrman sa...

Du har säkert rätt. Problemet är förstås att Europas lallare började i fel ände. De gjorde först Europas valuta till ett dasspapper. Då är det inte så lätt att bli reservvaluta för resten av världen.

Och Du har säkert rätt i att världen inte klarar att föda en till jätteparasit. Den orkar ju inte föda USA heller.

Europa har dessutom en svårighet till att möta. USA är nämligen helt införstådda med att deras parasiterande möjliggörs av dollarns användning som reservvaluta. Alla seriösa försök att ta över den rollen kommer att stoppas av USA. Som regel sker det med hållhakar och påtryckningar. Fungerar inte det destabiliserar USA sittande politiker och regeringar med handelshinder eller genom att skicka in terrorister. Vanligtvis som false flag-operationer som de senare erbjuder sig att ”hjälpa till med”. Ibland räcker det med att man hittar en säkerhetsvakt som begått ”självmord” i statsministerbostaden för att alla ansatser till fördämningar ska brista.

Att få slut på USA:s terror mot resten av världen är både svårt och smärtsamt. Förmodligen är ”Ondskans Imperiums” Akilleshäl just valutan. Eftersom den redan är ett dasspapper krävs framför allt att resten av världen, eller tillräckligt många och tillräckligt tungt vägande aktörer, kan enas om en annan reservvaluta. Det finns andra kandidater, men euron hör knappast dit. Lyckas man enas om en annan valuta får USA börja betala för sin import. Det skulle i stort sett alla andra nationer som idag tvingas bära USA på sina axlar må väl av.

Anonym sa...

Ja, vi blir fler och fler som förstår problematiken med dagens internationella ekonomi och hur vansinnig den egentligen är. Det finns folk som Cervenka och givetvis andra runt om i världen som känner till problemet med dollarn och vilka bekymmer detta system medför. Haken är väl att det kostar för mycket politiskt att ändra, man låter det gå så länge det håller och hoppas på att krisen kan skjutas upp ytterligare något år, helst bortom nästa val, eller i alla fall tills man själv gått i pension som politiker. Man kunde önska att det fanns fler politiker med ryggrad som började tala om hur världen ska komma ur detta vanvett så att en sund ordning på den globala ekonomin kan införas.

Benny

Mikael Styrman sa...

Ja, man skulle önska det. Alla sparkar burken framför sig i hopp om att kollapsen kommer på någon annans vakt. Den sortens kloka och hänsynsfulla politiker som skulle förstå att göra något åt saken skulle möta ett kompakt och hänsynslöst motstånd från psykopaterna. Tyvärr har sådana kloka människor knappast mental beredskap att föreställa sig vilken ondska de kan förvänta sig att möta, än mindre förmåga att hantera eller besegra ondskan.

Mikael Styrman sa...

Jag misströstar om att det finns något annat sätt än att psykopaterna måste driva sitt missbruk och sin rovdrift för långt och bringa hela systemet att implodera.