söndag 11 januari 2015

Mössen, katten och bjällran i Paris

.
Det var ett tydligt budskap mössen skickade till katten idag, i Paris:

”Vi gillar inte det du håller på med. Vi accepterar inte att du förvandlar våra länder till en krigsskådeplats. Tygla dina psykopater.”
Så löd budskapet till den amerikanska katten från resten av världen. Men lika tydliga som mössen var med att de inte gillar kattens göranden, lika tydliga var man med att ingen av dem, likt sagans möss, duger till att hänga bjällran om kattens hals, eller göra något annat åt katten.

Jag hoppas att det räcker så. Men jag tror inte det. Jag tror att den amerikanska katten är så egoistisk,  hänsynslös och van att få sin vilja igenom att den, eller dess psykopater, inte låter sig avskräckas.

Förmodligen måste politikerna i resten av världen hitta ett sätt att kollektivt fatta beslut om åtgärder som sätter USA på plats.

Förmodligen krävs åtgärder som

att höga amerikanska politiker och militärer arresteras när de reser utomlands för att sedan ställas inför internationell domstol för krigsbrott,

att amerikanska kongress- och senatsledamöter nekas inresetillstånd,

att
amerikanska tillgångar i resten av världen fryses.

Dit har vi förmodligen en bit kvar. Men så småningom kommer våra politiker sannolikt ha att välja på att ta tjuren vid hornen eller katten i morrhåren genom att utmana USA. Antingen det eller så kommer deras länder att hemsökas av krig, terror och misär. Funktionell dumhet är bra ibland, men inte om följden blir krig, terror och misär. Förhoppningsvis väntar politikerna inte så länge att inte utvecklingen går att backa.

Södertälje söndagen den 11 januari 2015
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Oavsett hur mycket man än ogillade Sovjet som land så höll Sovjet trots allt USA på mattan internationellt. EU är splittrat och infiltrerat av USA sedan länge att man numera inte kan göra något längre. Dessutom tog man med femtekolonnare som GB i EU och det var väl närmast dödsstöten för EU som politiskt projekt oberoende från USA. Nu sår man skörden av den totala naivitet och inkompetens som styrt EU från dag ett, då man litade på USA:s påstått goda avsikter som visat sig vara allt annat än goda. Här sitter man nu med skägget i brevlådan och ser Europa rasa ihop i ett kaos av motsättningar och ekonomisk härdsmälta. Bra jobbat!

Benny