lördag 24 januari 2015

Ryska ubåtar bygger bo och parar sig i svenska vatten

.
Forskarna, bland annat Steven Hawking, har en tid varnat för arbetet med att utveckla artificiell intelligens. Risken är, menar man, att det kan bli ett hot mot mänskligheten.

Nu tycks det som om den hotande morgondagen kanske redan är här. Svenska media rapporterar idag att inte mindre än 3-4 ubåtar samtidigt kränkte svenska vatten i höstas. Expressen har säkert redan bevis, i vanlig ordning.

Det finns naturligtvis bara en förklaring. Ryssarna måste ha kommit så långt i arbetet med artificiell intelligens att de nu utvecklat ubåtar som helt på egen hand kan bygga bo och para sig och föda nya ubåtar i svenska vatten, helt utom vår kontroll.

Kanske försvarsindustrin bör få några miljarder för att utveckla preventivmedel ägnade att störa främmande ubåtars graviditet?

Södertälje lördagen den 24 januari 2015
Mikael Styrman
.

3 kommentarer:

Martin sa...

Hahaha! Det är särskilt fascinerande hur ryska ubåtar alltid går upp i ytläge och låter sig plåtas när de gör sina intrång :D

Anonym sa...


Trevligt att vår havslevande fauna nu alltså berikas med en stor och
för marinbiologin säkerligen intressant art. För artens egen skull hoppas jag dock de ingående individerna utvecklar sundare överlevnadsinstinkter än att i
bästa baywatch style likt Pamela Andersson vågat exponera sig i miljö av vågskvalp och solljus.
För även om miss Pamela var välutrustad med egna bomber ingick trots allt inte sjunkbomber i baywatch arsenal,
å andra sidan ingick inte sjunkbomber eller möjlighet till annan meningsfull
verkanseld i höstens marina "underättelseoperation" heller, så
vi som betalar kalaset kanske lika
gärna kunde låtit Sveriges public service media göra en remake av baywatch i svensk östersjömiljö?
/ fänrik Stål

Mikael Styrman sa...

Det är nog ungefär det dom håller på med. En riktig politruk ser kanske ingen större skillnad på Baywatch och Sveriges public service's senaste produktion. Och har man sysslat med propaganda för länge inser man nog inte det absurda med fördumningen av påstådda motståndare. På sikt skapar sådant arbete ett tittar- och läsarförakt som avslöjar produktionerna och som vi kanske ska vara tacksamma för.