torsdag 15 januari 2015

Nu lever smånationer farligt

.
(Uppdaterad 15/1-15 kl 23:30)

Gazprom flaggar livligt för att gaskranen kan komma att skruvas åt gentemot Ukraina, med återverkningar i flera andra länder. Den verkar inte vara igenskruvad än, även om flera nyhetsmedia uppfattat det så, men när eller om den blir det, kan vi förvänta oss fler amerikanska false flag-operationer.

Exempelvis flygplan eller fartyg tillhöriga små eller fattiga länder, som är ofarliga att jävlas med, men kan väcka internationell sympati, löper risk att bli angripna. Exempelvis Litauen, kanske även Polen är exempel på länder som kan utses till måltavlor. Den svenska eller finska Natokampanjen kan stöttas om man sänker en Finlandsbåt eller liknande och med hjälp av den vanliga massiva mediakampanjen kan skylla det på Putin.

Den som lever får se.

Södertälje torsdagen den 15 januari 2015
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det som skrämmer mest är att du så ofta får rätt i dina förutsägelser, Mikael!

Benny

Mikael Styrman sa...

De gör som skurkarna i den svenska administration. Följer vanligtvis invant handlingsmönster och räknar med att pressens självcensur och avsaknaden av riktig journalistik fixar resten. Om de ska ändra metod måste de börja instruera pressen om vad som gäller och det blir ju en massa jobb och risk för att det kan bli fel.