onsdag 17 juni 2015

Billigare än Sjötaxi

.
Skattebetalarnas Sjötaxi
Den svenska regeringen har genom Kustbevakningen inlett en Sjötaxi-rörelse i Medelhavet för att serva migrantsmugglarna. Eller Taxi och Taxi förresten. Det är billigare än Taxi. Det är helt gratis nämligen. Det är bara för människosmugglarna att sjösätta en skorv med migranter, sedan ringa Kustbevakningen, så kommer svenska skattebetalarnas fartyg och hämtar. Det avlastar smugglarnas arbetsbörda. Numera behöver de bara få folk i vattnet så sköter svenskarna resten och smugglarna kan koncentrera sig på nästa grupp.

Men italienarna tycks ha ledsnat på att svenskarna ska demonstrera sin präktighet på deras bekostnad. Enligt uppgift i svenska media hotar italienarna med att svenska kustbevakningen inte kommer att få anlöpa italienska hamnar om de har med sig fler migranter.

Färdtjänst i samarbete med IS
Även i övrigt mullrar det i Italien. Fattiga, arbetslösa och trångbodda eller bostadslösa italienare hotar med att ockupera hotellen som myndigheterna inkvarterar migranter på. Dit har vi väl ännu en bit kvar i Sverige. Fortfarande har många svenskar för bra bostadsstandard för att ockupera migranthotell. Men det håller på att förändras. Än så länge är det bara svenska bostadslösa som kan komma i fråga för sådana aktioner och de är nog inte tillräckligt militanta för sådana insatser.

Södertälje onsdagen den 17 juni 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: