måndag 22 juni 2015

”DÖ krävs för att Sverige ska kunna regeras”

.
Så säger Nationalsocialdemokraternas gruppledare i riksdagen, Tomas Eneroth, om DÖ, Decemberöverenskommelsen - till sina partikamrater i oppositionens försvar, i en debattartikel på SvD Debatt.

Det är inte första gången en företrädare för ett regeringsparti tycker att den politiska oppositionen ska lägga ned sin verksamhet.

Så tyckte även Adolf Hitler, Josef Stalin, Nicolae Ceausescu och Enver Hoxha. Därför lät de gripa och i förekommande fall även avrätta oppositionen. I Sverige behöver man inte göra det. Här kan man istället avtala med oppositionen om att de ska lägga ned sin verksamhet. De är nämligen nöjda med att bara leka opposition och livrädda för att komma till makten.

Att få bra betalt utan att göra något eller ta något ansvar må väl vara. Men att ta ansvar för landet i enlighet med begärt mandat och väljarnas i allmänna val uttryckta vilja….neej, där går faktiskt gränsen.

Södertälje måndagen den 22 juni 2015
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Skicka hem alla politiker som inte tillhör s och mp, svenska staten skulle spara mycket, det är ju ingen menig med att dom låtsas att dom är där för att föra föra sin politik, dom röstar ju inte ens på sina egna förslag, DÖ överenskommelsen är döden för Svensk politik, ingen kommer efter detta att någonsin tro på politiker, alla politiker är bara där för att egentligen slippa att utföra ett vanligt hederligt arbete ute i samhället.