fredag 12 juni 2015

Fortsatt senfärdigt eftersök i Skaraborg

.
Enligt uppgifter i media idag ska polisen nu, på femte dagen efter försvinnandet, gå igenom alla hus i området, i sökandet efter Lisa Holm, 17.

Man tar sig för pannan. Vad har polisen ägnat sig åt hittills?

Om det är något man ska ägna sig åt den första kvällen, första dygnet, förutom att genast kontrollera trafikanter runt området i vägspärrar, så är det väl att kontrollera husen i området? Om man har rövat bort en ung flicka så dansar man väl inte runt på fälten med henne, där man riskerar att krocka med ”Missing People”, ridande poliser och massor av polishundar.

En annan sak som man kan göra första kvällen, när omgivningstemperaturerna är låga, är att söka området med helikopter och värmekamera.

Det tycks onekligen arta sig mot en typisk svensk polisutredning, med en rejäl gåta, massor av saker som man borde ha gjort när det hade varit meningsfullt, samt hyllkilometrar med utredningsmaterial som inte leder någonstans. En jättebra utredning som lätt kan sysselsätta halva Södra Sveriges poliskår. Men en utredning som har förlorat sin kompass. Som kanske aldrig hade någon kompass. Den har i alla fall inte koll på att syftet var, eller borde ha varit, att hitta den försvunna flickan så fort som möjligt.

Södertälje fredagen den 12 juni 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: