måndag 22 juni 2015

Så finansierar vi vår egen undergång

.
Det blir allt tydligare vart vi är på väg, med gangsters på höga positioner i samhället - inte minst inom finansvärlden. Ibland både inom bank och försäkringsbranscherna samtidigt. Världsekonomin tycks snurra helt på låtsaspengar numera. Pengar som egentligen inte finns, utställda av nationer som inte kan garantera dem, som själva är skuldsatta upp över öronen, med negativa utsikter.

Låtsasspelet kring Grexit går vidare. Att trycka mer monopolpengar till gagn för de tunga spelarna runt Bryssel går bra. Att göra det till gagn för de 1,8% som den grekiska ekonomin motsvarar av EU går sämre, eller åtminstone trögt. Däremot gick det bra att låna ut pengar till grekiska skurkar i utbyte mot lämplig kick-back. Pengar som man visste att inte skulle komma tillbaka.

Och nu har araberna lärt sig nyttja de europeiska skurkarnas regler. Inte bara européer kan numera låna nästan obegränsat med pengar, ränte- och amorteringsfritt. Pengar som både långivare och låntagare utgår från att aldrig ska betalas.

Nu kan även IS psykopater nyttja vårt moraliskt korrupta finanssystem för sitt rekryteringsarbete. Den godtrogne stackare som tror sig vara på väg till paradiset via IS, behöver åtminstone inte betala kalaset själv. Inte IS heller. De köper bara så mycket kapitalvaror som möjligt på ränte- och amorteringsfria krediter. Varor som sedan säljs vidare billigt, eller skänks bort, till släkt och vänner. Därutöver tar man så mycket snabblån, sms-lån osv som möjligt. Det ska ju ändå inte betalas. Varför skulle den som är intresserad inte åka under sådana betingelser?

Den västerländska civilisationens framgångar har resulterat i världshistoriens första lånefinansierade resor till paradiset. Dessutom är de amorteringsfria. Det säger mycket om tillståndet i vårt samhälle.

Den som missar bussen till paradiset och kommer tillbaka är det sannolikt synd om och behöver knappast betala sina räkningar. Däremot kan det komma att gullas en hel del med vederbörande - i utbyte mot att han inte spränger några bomber - åtminstone inte så att samhället tvingas konfronteras med det.

Södertälje måndagen den 22 juni 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: