lördag 27 juni 2015

Svårare att sälja vapen till diktaturer?

.

Efter ett stycke heroiskt och rakryggat politiskt arbete blir det nu svårare att sälja vapen till diktaturer. Undantag och dispensmöjlighet, med obligatoriskt beviljande, gäller som tidigare för köpare som är av vikt för vår försvarsförmåga, vilket är alla köpare som handlar vapen av oss.

Ledamöterna i KEX-utredningen är mycket nöjda med att nu kunna lägga förslag, som kommer att avsluta det hittills rådande missförhållandet, att diktaturer kunnat köpa vapen av oss tack vare dispens från vårt oavvisliga förbud mot vapenexport till diktaturer.

Södertälje lördagen den 27 juni 2015
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det mest komiska är att man nu ska besluta om att inte leverera vapen till länder med uppenbara demokratiska brister. Jag tror inte politikerna (som vanligt) tänkt färdigt (eller kanske de har tänkt färdigt och tullar på T-röd i smyg?) Man kan ju knappast sälja vapen t ex till USA som verkligen har uppenbara brister i demokratin eller den närmast farsartade "demokratin" i Storbritannien. Det blir väl bara Schweitz, Finland, Norge och möjligtvis Danmark man kan sälja vapen till. Politiker är väl som alla andra människor fast bra mycket mer korkade...

Benny

Mikael Styrman sa...

Det blir väl i slutändan bara San Marino som inte får köpa? Någon måste man ju neka för att det ska se ut som om politikernas lallande betyder något.

Men om San Marino vill köpa mycket blir det förstås väldigt jobbigt...

Anonym sa...

Vilken tur att det inte gäller "ickedemokratier". Då får vi ju fortsätta att sälja till Saudiarabien.

Mikael Styrman sa...

Vilken tur...