lördag 2 augusti 2014

Det godas nära förestående Ebola-terror

.
.
(Uppdaterad 2/8 kl 13:26)

Ebola är en hemsk sjukdom, med hög dödlighet och snabbt förlopp. Den kommer att orsaka mycket lidande. Men det som sjukdomen självt ställer till med förbleknar nog jämfört med vad den kommer att åstadkomma med människans hjälp.

Vi vet sedan tidigare vad afrikaner kan göra mot varandra när de väl kommer igång. Både med och utan världssamfundets hjälp. När någon tar täten och pekar med hela handen. Detta har dock många verklighetsförnekare svårt för att ta till sig. De ser världen och människan - inte som de är - utan som de borde vara. Därför måste sådant fundamenta förnekas och stämplas som rasism, för att de själva ska få sinnesfrid. Men den som följer med vad som händer mellan sportsändningarna vet hur det har gått när världssamfundet varit på sina tidigare äventyrssemestrar till Afrika.

Och nu ska det ske igen. Obegåvade och omdömeslösa människor som inte borde ha makt över någonting kommer nu att få mycket makt att i det godas namn utöva terror mot sina medmänniskor, allt för det högre målet att tygla Ebola.

Människor som inte kan bevisa sig oskyldiga, som har dålig kondition eller på grund av annan sjukdom eller eljest har något förhöjd kroppstemperatur kommer att behandlas som sjuka och buntas ihop med Ebola-smittade. På så sätt kommer sjukdomsspridningen att ta fart.

Utifrån tidigare erfarenheter kan man även förvänta sig att man på många håll kommer att ta genvägen till en förenklad och slutgiltig lösning av Ebola-frågan. Trots allt har ju åtminstone delar av Västafrika sedan tidigare gjort sig känt som barnsoldaternas Mekka. Ett förmodligen oräkneligt antal galningar kommer att ta tillfället i akt att i skydd av Ebolakampen berika sig och göra sig av med ovänner, konkurrenter, rika, fattiga, människor från andra klaner och byar osv.

Människan har en dokumenterad förmåga att släppa fram psykopater till makten. Och stater och makthavare behandlar redan under ordnade förhållanden människor så, att om man exempelvis, med rätt eller orätt blir fängslad, buntas man ihop med obotligt sjuka under förhållanden som gör smittospridning oundviklig.

Om det är så under ordnade förhållanden, om det gick som det gick i Rwanda utan något för världssamfundet högre och legitimerande mål, vad ska då inte hända i skydd av kampen mot Ebola?

När världssamfundet väl har släppt lös stollarna - hur bör en människa agera, som har en influensa eller möjligen Ebola? Söka sig till samhällets representanter och en säker död, eller gömma sig bland nära och kära i hopp om att höra till de 10-15 procenten som överlever?

Detta kommer sannolikt att bli en resa som kommer att generera många fina middagar, blåljuskolonner, fotoblixtar och självsmekeri för psykopaterna och en obeskrivlig helvetesresa för övriga.

Vilken blir den första kommersiella flocken självsmekande katastrofparasiter som rycker fram på barrikaderna för att kamouflerat till idealitet dra egen nytta av Ebola?

Södertälje lördagen den 2 augusti 2014
Mikael Styrman

.

4 kommentarer:

Alberth sa...

De senaste dagarna så har man inte sett många rader i tidningarna och inte heller sett särskilt mycket i TV om händelserna i Ukraina.

Det i princip enda var i kvällstidningarna igår där det rapporterades att Tysklands Merkel hade en fredsplan som gick ut på att Ryssland behåller Krim och att Ukraina inte ska gå med i EU eller NATO samt att man upprättar ett antal handelsavtal mellan Ryssland, Tyskland och Ukraina som bl a ska säkra upp gasleveranser.

Man kan ju fundera över om det har kommit fram känslig information och eventuellt bevis gällande USA's och Ukraina's agerande i samband med "olyckan" med det Malaysiska flygplanet, t ex det okända andra flygplanet som uppehöll sig i närheten över Ukrainskt luftrum vid "olyckstillfället", som gör att den massmediala kampanjen har kommit av sig?

Mikael Styrman sa...

Du är säkert nära sanningen.

Mycket talar onekligen för att jänkarna har skitit i det blå skåpet.
I brådskan att skyla över detta fick israelerna gå till angrepp mot Gasa för att avleda uppmärksamheten.

Det blev så bråttom, att man inte hann synkronisera sig med Israelerna.
Israelerna fick veta att de skulle anfalla Gaza, eller vad som helst, men verkade inte veta vad eller varför?

Det innehåller en hel del humor, men det är svårt att ännu skratta åt det eftersom klantigheterna leder till att en massa redan svårt utsatta människor plågas och mördas av psykopaterna och deras underhuggare.

En alternativ, eller kompletterande, förklaring kan vara att tyskarna som skulle drabbas av allt riktat mot Ryssland inte är beredda att lida för att rädda ansiktet på och hålla de amerikanska stollarna på gott humör.

Det här med tyskarna räcker inte som fristående förklaring. Det skulle inte utlösa Gaza-anfallet. Så det ligger nog i farans riktning att jänkarna fastnat med håret i MH17.

Alberth sa...

Jag tror också att tyskarna inte är beredda att rädda ansiktet på USA eller att lida för att förbindelserna med Ryssland skulle gå en ny istid till mötes på grund av amerikanska påhitt, särskilt inte efter vad som blivit känt om USA's övervakning av tyskarna i allmänhet och Merkel i synnerhet.

Som du säger så har nog USA skitit i det blå skåpet och först när man skulle börja torka sig så märkte man att papperet på skithusrullen var slut. Och då kan paniken lätt sprida sig.

Vem som helst, förutom israelerna och amerikanarna då, skulle ju ha släpats till domstolen i Haag för länge sen för att få stå till svars för sina handlingar inbegripande folkmord och mycket annat.

Mikael Styrman sa...

Tyskarna är ju ansvarsfulla, välorganiserade, noggranna och plikttrogna. För dem är det nog jobbigt att hela tiden drabbas av de amerikanska hemlighetsgalningarnas egennyttiga nycker, infall och manipulationer. De är nog ganska less på dem vid det här laget.

Det är naturligtvis bedrövligt så svagt världssamfundet är i förhållande till USA. För det är USA det handlar om. Israel är nog bara en amerikansk legoknekt som krigar på kommando och i gengäld hålls under armarna, indirekt av USA:s långivare. Paradoxalt nog är USA också svagt och kämpar för sin överlevnad.

Med nästan 40% VERKLIG arbetslöshet, växande sociala motsättningar, avsaknad av internationell konkurrenskraft, konkursmässiga counties, städer och delstater, ett armod som breder ut sig, en konkursmässig nation skuldsatt upp över öronen och med en befolkning beväpnad till tänderna, samt med en tradition som påbjuder att man använder vapnen, kan de hålla sig för skratt.

Det styr deras agerande. De krigar överallt av två skäl. Dels har de inte råd att köpa, därför stjäl de. Och dels behöver de en yttre fiende för att hålla fosterlandskänslorna på topp och hålla de interna revolterna stången. Därför har man iklätt sig det gamla Romarikets roll, att plundra och förstöra varhelst man drar fram. Den rollen har man haft länge, men det har inte varit så tydligt som nu. Det är mycket väl beskrivet på Youtube av förre Natoöverbefälhavaren Wesley Clark:

https://www.youtube.com/watch?v=9RC1Mepk_Sw

USA är ännu inte hotat av världssamfundet. Men man har snart inga allierade kvar. Och snart inte heller sig själva.

Vi har sett stora imperium bryta samman nästan utan några varsel i förväg. Sovjet exempelvis tog det ett par år från de första tecknen till det totala sammanbrottet. USA har flaggat länge för kollaps. Det är inte domstolen i Haag och världssamfundet som USA:s krigsförbrytare behöver vara rädda för. Det är sina landsmän de behöver frukta.

Och vi behöver fundera över hur världen kommer att se ut efter USA:s sammanbrott.