onsdag 13 augusti 2014

Skurkarna gömmer sig bakom hjältesagan

.

Vi kan se effekterna av de amerikanska ”rådgivarnas” närvaro i våra tidningar. När den offentliga sektorns mutkolvar klantar till det riktigt ordentligt får alltid gräsrötterna rycka in och städa upp. Och oduglingar och mutkolvar gömmer sig bakom hjältesagan för att undgå kritik. Och därmed blir det inte bättre heller.

Den här gången är den amerikaniserade handen extra tydlig. Tittar man på en del av bilderna av brandmän så är de ju absolut som hämtade ur en Hollywood-film. Så där blir de inte av sig själv. Det är ju alldeles uppenbart arrangerade för att påverka den allmänna opinionen. Ni har säkert också sett den, bilden med 7 brandmän som kommer gående käckt i bredd. När hittar man annars 7 brandmän, pausklädda, utan redskap, vandrande i bredd på en väg?

Skurkarna exploaterar brandmännen och sitter kvar i orört bo och förstör brandväsendet. Visst ska brandmän och andra som gör stordåd mot branden hyllas. Men då ska man också granska missförhållandena som orsakat behovet av deras insats. Annars utnyttjar bara korrumperade media brandmännen till att skydda skurkarna.

Södertälje onsdagen den 13 augusti 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: