måndag 11 augusti 2014

Terroristpartiet 2

.
Det känns väldigt konstigt, om tilltron till vår egen försvarsförmåga sviktar, att vi skulle ansluta oss till Nato, som får stryk varhelst de visar sig. Om man ska gå med i en försvarsallians ska det ju vara någon som förstärker den svenska försvarsförmågan, istället för att försvaga den.

Det är klart att det är intressant för de amerikanska dilletanterna att skrämma Sverige att vara med och finansiera deras mordiska lallande. Precis som de suger ut alla småländer, vars regeringar är för svaga för att tillvarata sina respektive länders intressen. Men det innebär ju inte att det är något svenskt intresse att låta sig sugas ut.

Det är viktigt att vi studerar omvärlden och erfarenheter från verkligheten, istället för att utgå ifrån en idealiserad bild av hur vi (regeringen) önskar att världen skulle vara.

Med tanke på de stora ekonomiska prövningar som väntar Sverige är det viktigt att det framtida försvaret blir kostnadseffektivt - inte bara ett skyltfönster för onödiga och oanvändbara sofistikerade leksaker.

I Afghanistan daljade barfotakrigarna upp Nato-alliansen efter noter. Ungefär som vietnameserna gjorde med USA och som irakierna var på väg att göra när jänkarna lade benen på ryggen.

Om vi ska utgå från verkligheten, från Sveriges ekonomi, och från att Sverige ska kunna försvaras, bör vi följaktligen bilda försvarsallians med Afghanistan - naturligtvis utan att konvertera till islam.

Vi bör följaktligen skippa JAS-lekstugan och liknande, för att istället köpa sandaler och en kalasjnikov åt våra soldater. Det blir inte så flashigt, men det blir ett billigt och kraftfullt försvar i vilket det även finns en plats för en avdankad major i reserven med ena foten skadeskjuten. Fast, visa av erfarenheten bör han kanske få sandaler med stålhätta? Vi är ju trots allt svenskar.

Södertälje måndagen den 11 augusti 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: