måndag 18 augusti 2014

Wallenbergbrevet

.
Det är ju ganska anmärkningsvärt att det kan ”dyka upp” ett sådant där Wallenberg-brev som tidningarna skrev om igår - en månad före valet. :-)

Svenska regeringar, av alla färger, har i decennier tutat i oss att man reglerar och begränsar vapenexporten. Vilket naturligtvis bara är bluff. Oblygt står Sverige och svenskarna på barrikaderna och svingar stolt fanorna mot förtryck och diktatur, inte minst i fråga om kvinnors rättigheter. Men vår främsta samarbetspartner i mellanöstern, som vi till och med bygger vapenfabriker åt, är den hårdaste diktaturen av dem alla. Saudi-Arabien, ett land där kvinnor inte har några rättigheter över huvud taget och det är dödsdom på att avfalla från islam. Men i det fallet gäller inga ärofulla ideal.

När ärendet blir offentligt känner sig försvarsministern tvingad att avgå för att den egna tvååringen får negativa associationer av att se pappa i TV… :-)

Tänk att det aldrig går att tala sanning.

Efter att i mer än 40 år ha följt svensk politik och varit utsatt för deras omsorger, hade jag inte väntat mig annat än att ledande nationalsocialdemokrater i huvudsak är tjuvar och skurkar. Men av den borgerliga alliansen hade jag faktiskt förväntat mig mer. Det var naturligtvis naivt.

Intressant att lojaliteten och intressegemenskapen är så stark mellan regeringen och den korruptionsdrivna vapenindustrin att man vågar skriva, istället för att ta allting muntligt, som man brukar göra i korrupta sammanhang.

Regeringen ska vara hela folkets regering, även företagares, inklusive storföretagares. Men när omsorgen om enstaka storföretagare blir så viktig, och så stick i stäv med den officiella hållningen och människornas därav skapade förväntningar, att ministrarna inte längre kan tala sanning, då är fara på färde.

Dödens Väntrum måndagen den 18 augusti 2014
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Tja Wall Enberg är jo en av springpojkarna åt det krigs industriella komplexet som ägs av storebror i väster...sen att Svenska politiker får spela med är en formsak. Dom får ju betalt,prata sin skolengelska och då och då få en resa till Disney Land..inte f--an är det roligt längre drälla i Folkparken med Brolle o dom andra, ;) ha ha

Mikael Styrman sa...

Nä, skurkarna är kräsnare nu för tiden. :-)