fredag 15 augusti 2014

Två viktiga filmer som visar varför det gått åt helvete

.
I helgen ska jag försöka hinna damma av min människosyn och min ideologiska förankring. Jag ska nämligen titta på två filmer som jag redan har tittat på för rätt länge sedan. Men de är evigt aktuella och extra aktuella i dagens Sverige.

De visar nämligen hurdant samhället blir om alla är som Carl Bildt, Fredrik Reinfeldt, Maud Olofsson, Anna-Karin Hatt, Anders Sundström, regeringens generaldirektörer Helena Lindberg och Yvonne Fredriksson samt många av de i vars händer regeringen lagt vård, omsorg och skola, för att nu bara ta några närliggande exempel. Jag menar förstås hurdant samhället blir om alla bara tänker på sig själva och skiter i konsekvenserna för alla andra.

Det kunde bli nattsvart. Men just med de aktuella filmerna blir det en rejäl dos nattsvart tokhumor. Det kunde varit bara humor men tillsammans så kastar de här filmerna en hel del ljus på den svenska tiggarproblematiken. Och de belyser samtidigt varför regeringen haft stora problem med att få sin lösning på vård, skola och omsorg att fungera. Sosseriet lämnade efter sig landsting och tillsyn under sammanbrott och ett av Göran Persson kommunaliserat skolväsende, utan tillsyn. Regeringen försökte lösa det genom att låta människor som har det ovan beskrivna lytet ta över. Med förutsägbart och numera känt resultat. Resonemanget är naturligtvis tillämpbart på andra sektorer av samhället. För vad är korruption annat än att sko sig själv utan att bry sig om hur det drabbar andra.

Filmerna är Emir Kusturicas ”Svart Katt, Vit Katt” och Sophia Tzavellas ”Paradise Hotel”.

Någon kan tänka att en film med bara Carl Bildt-typer - hur kul är det? Men faktum är att om alla är likadana så blir det verkligen tokroligt.

Södertälje fredagen den 15 augusti 2014
Mikael Styrman
.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu kommer detta tal om folk som bara bryr sig om sig själva från karln som släckte lamporna i en hel kommun i bråk om några futtiga kronor.

Kasta sten i glashus pratas det ju om att man ej ska syssla med.

Mikael Styrman sa...

Att skriva om godhet som idkas på andras bekostnad var tydligen ömtåligt...

Jag är ledsen om jag inte lever upp till myten men jag kan inte ta ansvar för den eftersom den är skapad av kriminella politiker som med korrumperade medias hjälp stjäl andras tillgångar efter att först ha berövat dem all heder och ära.

Eftersom Du skriver anonymt går det inte att veta om Du är en sådan som skapar och sprider myten eller en sådan som låter sig luras av den. I ett anonymt system är det inte lätt att hitta sanningen eller att skilja lögn och sanning åt.

Sanningen söker sig sakta framåt, den behöver ofta tid för att ta sig fram i ett förljuget system, men den kommer fram.

Anonym sa...

Bra svarat Mikael, det finns vissa saker som säkert är HELT rätt runt avundsjuka(ÄVEN, svartsjuka)...DET FINNS INGA PILLER TILL DESSA typer av "SJUKDOMAR"..!!
Niklas

Mikael Styrman sa...

Nä, så är det förstås, en svår sjuka att bota. Och väldigt smittsam tycks den vara eftersom så många lider av den.