tisdag 12 augusti 2014

Ett annat propagandainslag i statstelevisionen

.
Statstelevisionens Leni Riefenstahl-kopior får jobba hårt i dagarna.

Det räcker inte med att påverka övriga media - och SVT:s medarbetare - för att hålla de dåliga nyheterna borta. Man måste också skapa positiva nyheter så att folk verkligen förstår hur bra regeringen sköter sig.

En sådan ”nyhet” var gullegull-inslaget som sändes i nyheterna ikväll om hur bra det är för skalbaggarna när regeringen genom MSB mer eller mindre har bränt upp människornas hem i Västmanland. Jag vet inte vilken gång i ordningen det nu sändes ett sådant inslag efter branden och det var säkert inte det sista.

Tack vare att MSB ägnat sig åt genusforskning och gud vet vad, har man ju lyckats bränna upp nästan 20.000 hektar skog och massor av hem. Och det blir så bra för en massa skalbaggar och växter som trivs efter skogsbränder. Det är väl nästan så att de här människorna i Västmanland kan känna sig riktigt stolta över att deras hus brunnit för ett så ädelt ändamål.

Och tänk, om det inte hade brunnit en massa hus och skog i Västmanland, då hade de här växterna och skalbaggarna frodats på någon annan brandplats.

Kanske det finns höga byråkrater, journalister och regeringsledamöter som också vill göra en insats för skalbaggarna? Någon idealist på MSB, kanske?

Södertälje tisdagen den 12 augusti 2014
Mikael Styrman
.

2 kommentarer:

Edward Ulfertz sa...

Ja, kan vargkramarna offra fårskötseln, så kan väl skalbaggskramarna offra några skogsbruk.

Alberth sa...

Vi får inte glömma alla vildhallonbuskar som snart kommer att få fäste i de brunna skogarna. Snart står där 1000-tals thailändare och plockar hallon på ackord.....