onsdag 20 augusti 2014

Paniken är nära

.
Det av amerikanska krigsindustrin och samarbetspartners startade IS, i Irak och Syrien, fortsätter att tvinga fram reaktioner. Och som vanligt måste alla parter tillfredsställas, särskilt en månad före ett val. USA, Nato och den svenska krigsmaffian får sitt genom att regeringen skickar två JAS-plan som ska hjälpa till att döda, destabilisera länderna, stjäla oljan och visa upp sig.

Fredsivrarna, och de mest godhjärtade av alla godhjärtade, får sitt genom att regeringen skickar MSB, Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, på äventyrssemester för att på plats, eller relativt nära, dela ut 50 miljoner på måfå. Det är ännu inte klart var MSB ska ha sin bas men tänkbara platser kan vara Rodos Palladium Leisure & Wellness Hotel, Columbia Beach Resort på Cypern eller Hilton Abu Dhabi. Att skicka just MSB kan vara en vara en ulv i fårakläder. Få har väl samma potential som MSB att få öknen att brinna. Det kan visa sig vara en riktig spjutspets för att sprida död och förintelse inom IS eller hos vem som helst som kommer i närheten.

Regeringen övervägde även att skicka Carl Bildt. Men då visade han sig redan vara där. Bilden på vilken han pussar småbarn som kommer med blommor till honom tycks ha kommit på avvägar. Däremot publicerade Expressen den här bilden som redan väcker aktning och beundran hos de andra bankettgamarna, som också är ute och fikar efter nya välbetalda internationella uppdrag: tänk att sitta så där på marken med obekanta - utan en tanke på hur det ska gå med de vita jeansen! - Skamlöshet är ordet.


Löven gick nyligen ut med att Margot Wallström återkommer i regeringen vid en S-seger. Oklart dock på vilken position. Till viss förvåning kom strax efter beskedet att Göran Persson också återkommer i regeringen, möjligen på samma position. Alla vet ju att Wallström och Persson inte fungerar i samma regering - så stort land finns inte. Löven dementerade strax efter och tvår sina händer i fråga om Persson. Någon annan kan ha haft ganska roligt genom att släppa ut att Persson föreslagits. MUF?

Men allt det där är akademiska frågor så länge som man inte har kommit på hur man ska få ut Carl Bildt från UD och utrikesministerposten i händelse av en S-seger. Alliansregeringen kan inte med säkerhet nå honom. De letar alltid där han var igår. Kanske kan det gå att få ett meddelande framfört genom jänkarna? Det här kan sluta med att vi får en S-regering med Carl Bildt som utrikesminister.

Dödens Väntrum onsdagen den 20 augusti 2014
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: