måndag 25 augusti 2014

Vad vill ukrainarna?

.
(Svar till Anonym's kommentar till ”Den Ukrainska hästen”.)

Naturligtvis är det en propagandaaktion. Men jag tror inte att det primära syftet är att kränka ukrainarna. Syftet är nog istället att förlöjliga den extremt överdrivna vulgärpropagandan som USA och dess underhuggare sprider. Inte minst vår egen Ubåts-Kalle. När de utmålar ockupation kommer istället hjälp. Det saknar inte humoristiska poänger och förlöjligandefaktorn är förstås betydande. Mildare uttryckt förstör jänkarna sin återstående trovärdighet med sina överdrifter.

Det är klart att ukrainarna ska ha rätt att vända sig vart de själva vill. Men vad vill de egentligen? Landet och folket förefaller vara extremt kluvet. Och jag tror att regeringen inte nödvändigtvis representerar folket utan istället är en inkuppad pro-amerikansk minoritetsregering. Jag skriver ”tror” för det går inte för oss att veta. Den information som trots allt når fram till oss är extremt förljugen och manipulerad av andra krafter, som står sig själva närmast och inte verkar särskilt intresserade av att hjälpa ukrainarna.

Det är naturligtvis inte helt lyckat om det kommer hjälpsändningar från Ryssland trots att den pro-amerikanska regimen hellre ser att folket lider nöd. Men alternativet är säkert mycket sämre. Och ett betydligt större problem är att någon skjuter ned Malaysiska trafikflygplan över Ukraina för att skapa krig i Europa och destabilisera Malaysia.

Västmakterna och EU (läs: USA) har haft goda möjligheter att hjälpa Ukraina men har bara skapat misär. Hjälpen till Ukraina tycks istället avkrävas Ryssland som ska leverera gas till rabatterat pris och dessutom inte få betalt. Om Ryssland inte gör det smutskastas ryssarna i vår pro-amerikanska press.

Det, framför allt amerikanska, militärindustriella komplexet skapar gärna krig runt om i världen. Nu är turen kommen till Europa. Men med undantag för Storbritanniens David Cameron och ”vår” Ubåts-Kalle, tycks Europas ledare mena att minnet av det senaste kriget ännu är allt för starkt. Men ingen tycks våga säga åt jänkarna att vi inte vill ha deras krig. Ingen europeisk ledare vill utsätta sig för att få sin egen ställning undergrävd av de amerikanska psykopaterna och deras spionage- och propagandaapparat. Men lika självklart som att Sovjetunionen på sin tid inte skulle ha kärnvapenmissiler på Cuba, lika självklart är det att USA ska hålla fingrarna borta från Ukraina och den Europeiska freden.

Södertälje måndagen den 25 augusti 2014
Mikael Styrman
.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad vill ukrainarna? Ja vad det ukrainska folket vill är ointressant för makthavarna i Kiev och EU/USA. Sen har man en perfekt syndabock i Ryssland att skylla allt elände på. Sanningen är att Ukraina hade behövt en Putin som såg till att beskära oligarkernas makt och att dessa betalade skatt i Ukraina. Putin är väl ingen perfekt demokrat men det är väl ingen i EU/USA heller, även om man försöker lura i folk att man är det. Ukrainas paradgren är att skylla alla missförhållanden på Ryssland och att stjäla gas som ska transiteras till EU. Undrar hur länge något annat land hade tolererat ukrainarnas beteende utan att bomba skiten ur dem hehe..Naturligtvis vet Poroshenko om att USA är skitstövlar som bara ser till sina egna intressen men han spelar med i det här fulspelet så länge han tror det gagnar honom personligen. Den dag ukrainska folket vill ställa honom inför rätta har han smitit iväg med pengarna utomlands och skyddas av sina uppdragsgivare som han har hållhakar på.