onsdag 20 januari 2016

37 spa-avdelningar till att undersöka

.
Kommunals avgångne kassör Anders Bergström visade sig ha 37 (!) uppdrag till, utöver de han initialt lämnade inom Kommunal.

Det är troligt, eftersom man hanterar andras pengar i dem, att det utgår rundliga ersättningar i de flesta av dem. En annan aspekt på saken är att det åtminstone finns 37 verksamheter till i Sverige som inte vill ha sina spa-anläggningar offentligt granskade. Så till vida fungerar Anders Bergström nu som en vandrande skampåle. Han skulle lika gärna kunna ha en malmklocka om halsen att slå på med en hammare medan han ropar: Spetälsk! Spetälsk! 

Med 39 uppdrag blir det nog inte blodpudding så många dagar på året. Åtminstone inte blodpudding som man betalat själv, trots en årslön på en och en halv miljon.

Hur hinner man ens sköta 39 uppdrag? Eller är det just det man inte hinner? Ser det rent av likadant ut i de 37 ännu inte granskade verksamheterna?

Aftonbladet, med viss hjälp från andra media, har gläntat till vad Anders Bergström har åstadkommit i Kommunal. Men vilken är spridningseffekten av hans 37 övriga uppdrag? Och hur många är imponerade av hans framgångar och har spridit metoderna vidare i sin tur? Många brott kan nog förhindras, eller avslöjas, om man sätter sig ned och gör ett schema med pilar mellan Anders Bergström och övriga organisationer och styrelsemedlemmar.

Södertälje onsdagen den 20 januari 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: