fredag 8 januari 2016

Celebert nyårsfirande i Kiruna?

.


Inför nyårshelgen saboterades tusentals gatubelysningsarmaturer i Kiruna. 

Gemene man kan ju undra över vem som med vett och vilja mörklägger belysningen? Men vi har ju fått vissa ledtrådar tidigare. LKAB gjorde förlust med 7 miljarder tredje kvartalet 2015. Stadsflytten är inställd på obestämd tid, även om jag inte vet om någon av de vanliga lögnarna ännu erkänner det. De nya gruvorna följer Kaunisvaaras exempel. Sätt sprätt på miljarderna, ödelägg miljön och stäng genast gruvan. Gärna innan den har öppnat. Helst så fort rödabandsklipparna varit framme och förklarat att ”det går bra för Norrbotten”.

Mycket talar därför för att Kiruna i helgen har haft besök av Sven-Erik Bucht, Anders Sundström och Mats Paulsson. Håll ögonen öppna i Kiruna så kanske vi kan få det klarlagt. Har någon varit framme och spettat ned ny vägbelysning, parallell med den befintliga? Om kabeln ligger på backen eller under en obetydlig grästuva och stolparna är lösa i sina fundament så är det med säkerhet Sven-Erik Bucht och bröderna i Elsäkerhetsverket som varit framme. 

Mot bakgrund av hur LKAB går, kanske någon även har sett Hans Andersson på Kaidings maffiaanknutna brännvinsadvokatyr eller Carl-Henrik ”Small people” Svanberg? Om Bucht, Sundström och Paulsson varit i Kiruna är säkert inte de andra koryféerna heller långt borta. 

Det finns ju säkert mycket som Hans Andersson kan ”sälja” till löjliga struntpriser från LKAB också - precis som från Northland och Ekfors.

Södertälje fredagen den 8 januari 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: