onsdag 20 januari 2016

Tiderna har förändrats - har dom?

.
På en presskonferens idag meddelade Kommunal’s ordförande Annelie Nordström att hon ska avgå, på kongressen, till våren. Men först ska hon sopa igen spåren. Fast så sa hon inte.

”Tiderna har förändrats men inte fackföreningsrörelsen och Kommunal” sa hon. Men är det verkligen sant? Är det verkligen det som är problemet? Menar hon att det var tillåtet förr, för fackpampar att stjäla som korpar, men att det nu inte längre är det? Hon kan väl inte mena att det var så? Nog har stöld, förskingring och trolöshet mot huvudman varit lika olagligt förr som nu.

Då som nu har åklagare och poliser lagt sig som flickorna i Paris under maffians kleptomaner och grova brottslingar. Ingen förändring på det området heller. De löpte inte minsta risk att åka fast förr och så är det nu också. Nu är möjligen de politiserade åklagarna ännu ynkligare figurer. Dessutom är de flesta upptagna av att på USA:s uppdrag hålla Julian Assange fången på Ecuadors ambassad i London, för att hans kondom gick sönder när han och hans groupies fördrev tiden.

Uttalandet om tidens inverkan är väldigt avslöjande. Det visar nämligen att Annelie Nordströms väl inövade tal, med regisserade rörelser och betoningar samt upprepningar med eftertryck på rätta ställen, med största sannolikhet är skrivet av någon som är mycket yngre än Annelie Nordström och kan vara helt ovetande om likheten mellan förr och nu.

Kanske syftade hon på att förr fick man bära hundhuvudet själv om man, mot förmodan, som fackpamp åkte fast med fingrarna i syltburken. Nu däremot lejer man en PR-byrå för krishantering och så skriver de ett fint tal med vars hjälp man kan ljuga folk fulla. Naturligtvis mot ersättning i form av ytterligare ett antal miljoner av sjukvårdsbiträdenas pengar.

Södertälje onsdagen den 20 januari 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: