fredag 15 januari 2016

Facket idealisk bransch för svindlare

.
Föga förvånande försöker svindlarna i Kommunal att komma undan med ett bondeoffer. Tredje vice ordföranden får sluta. Allt var hans fel. Alla de andra som åkte runt i världen på lyxresor på vårdbiträdenas bekostnad och bodde på femstjärniga hotell, åt och söp på guldkrogar och satte på horor på vårdbiträdenas bekostnad var oskyldiga. 

I det fackliga livet är det kutym att ”skriva hororna på rummet”. Hotellet ombesörjer att horan bakas in i rumspriset. Så vårdbiträdena betalar hororna också. Om det är till någon tröst så var det nog inte vilka fnask som helst. Det var säkert riktiga lyxhoror. Knappt ens smittbärare, men det visar sig väl. En facklig funktionärs kall är hårt och självuppoffrande, även i ett förbund bestående av vårdbiträden.

Belöningen för syndabocken blir åtta vårdbiträdeslöner i tre år. Men det räcker nog inte. Det blir säkert ett och annat lönsamt konsultuppdrag för att han tog kulan som var avsedd att träffa alla skurkarna.

Det är ju inget nytt att skurkar frodas inom facket. De här tjuvarna i kommunal är visserligen inne på ”rätt” spår, med de får nog ligga i för att nå Anders Sundströms kaliber. Politisk skurk i åtminstone andra generation. På meritlistan hundratusen miljoner back i Vattenfall - nog för att ensam sänka vården. Det känns kanske i ryggen? Fjortontusen miljoner back i en grop i Pajala,  med Folksams pensionssparares pengar investerade via bulvan. KF på väg mot botten med en expresshiss hastighet och kontanterna avskaffade så att vi inte ska kunna värja oss mot Sundström och de andra tjuvarna när de söker fickpengar till älgjakten i Amerika.

Men låt dem sitta kvar för all del. Välj gärna om dem. Ännu har vårdbiträdena det oförskämt bra med en så bra fackförening.

- Vi  tar fajten! Ställ upp för Din fifflande styrelseledamot. Var solidarisk.

Södertälje torsdagen den 14 januari 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: