måndag 25 januari 2016

Samer Abu Khalil och landet Odugligheten

.
Igår kväll, söndagen den 24 januari 2016, i SVT:s Rapport 19:30, och senare även i Aktuellt 21, fanns ett sevärt inslag. Det handlade om den syriske barnläkaren Samer Abu Khalil. Rättare sagt om det meningslösa limbo som väntar människor som låter sig luras hit till landet Odugligheten - Sverige. Se gärna inslaget själv. Bara för någon månad sedan hade det inte fått sändas. Inslaget visar på, eller påminner om, ett monumentalt slöseri med skattemedel och med människors tid, medan deras liv rinner förbi. Till ingen nytta tvingas de gå här och slå dank, samtidigt som statens ekonomi rasar samman, vård, omsorg och utbildning klappar ihop, med mera.

Hur mycket kravaller och misär ska den svenska odugligheten skapa i våra flyktingläger? Hur många dugande och välutbildade människor som kunde, och borde, vara till nytta för vårt samhälle, ska komma att drivas till självmord i omsorgsfanatikernas limbo?

Redan nu drivs 300 ambitiösa medarbetare per år till självmord av odugliga chefer i den offentliga sektorn, utan att någon ställs till svars.

Att vi behandlar dugande folk på detta för vårt land katastrofalt usla sätt är naturligtvis ett stort samhällsproblem. Nästan lika stort problem som det är att tusentals inkompetenta läkare arbetar utan att någon gör något åt det.

Södertälje måndagen den 25 januari 2016
Mikael Styrman

.

4 kommentarer:

Torbjörn Bengts sa...

Samer Abu Khalil är en av tusentals män som övergett sin familj för att sitta här och klaga. Jag tycker inte synd om honom

Mikael Styrman sa...

Det är väl klart att man klagar om man utsätts för något så klantigt skött. Bra att han upplyser oss som inget begriper om vilka klantar vi är. Hur skulle vi annars förstå det?

Egentligen så kan ingen av oss veta om han har lämnat sin familj eller om han har flytt från ett land som NATO, med vårt stöd, har störtat i fördärvet, för att försöka skapa en ny tillvaro för sin familj.

Men vi kan veta, att det är ett mycket obegåvat sätt att använda skattemedel på, att föda en barnläkare i åratal samtidigt som vi hindrar honom från att jobba, trots att sjukvården klappar ihop.

Det skulle säkert bli mycket bättre om de mer välutbildade flyktingarna och migranterna skötte flyktingboendena och de som nu driver dem var intagna istället. Han hade egen mottagning i sitt hemland. Varför kan han inte ha det i ett flyktingboende lika gärna och där ta emot sina landsmän? Varför måste de överbelasta vår vård?

Anonym sa...

Synnerligen oförmögen individ som inte lärt sig ett enda ord svenska på 20 månader. Inget eget initiativ ö h t. Vad för utbildning har han egentligen - den skulle ifrågasatts innan man gjorde snyftreportaget.

Inga högre utbildade beter sig på detta sätt som han beskriver.

Mikael Styrman sa...

Du måste skilja på högre utbildad och entreprenör.
De överlappar inte alltid.

Svårt att utifrån inslaget veta hur mycket språk han lärt sig.
Om man ska uttala sig i ett främmande land, utan att kränka någon, är det nog många som drar sig för att använda ett haltande språk.

Men Du missar hela poängen.
Det handlar inte om hur mycket svenska han lärt sig.
Det handlar om hur VI använder våra skattemedel.

Det finns hur mycket araber som helst i Sverige som han kan vårda på ett utmärkt sätt utan att kunna ett ord svenska.