tisdag 26 januari 2016

Bråttom till Mölndal för att mörklägga

.
Knappt hade Löfven ljugit färdigt i Davos inför utländska media, om svenskarnas beteende mot kvinnor, så fick han hasta iväg till Mölndal. För att undersöka om svenskar kan beskyllas även för det dådet? Eller för att se till att det mörkläggs ordentligt vad som egentligen inträffat?

Kanske litar inte rikslögnaren på rikspolispolitrukens försäkringar om att polisen ska mörklägga allt som har med invandrare att göra?

Sanningen om vad som egentligen hänt i Mölndal är av allt att döma i betydande uppförsbacke, eller ”mot” som det tydligen heter i den delen av landet.

Den hittills presenterade versionen, som polisen verkar vilja göra till sin, har nog inte mycket med sanningen att göra. Jag tror inte att jag sticker ut hakan allt för mycket om jag påstår att det inte hör till vanligheterna att unga män knivhugger unga kvinnor till döds vid åttatiden på morgonen. 

Mer troligt är då att något helt annat har inträffat under natten och att en utsetts att ta på sig skulden. Det är naturligtvis frestande för polisen att ta på sig de politiskt färgade glasögonen, bortse från allt som tyder på något annat och i vanlig ordning klanta till brottsplatsundersökningen, när både statsministern och rikspolispolitruken ryckt ut och mycket tydligt lockar med morot och hotar med piska. Konstigare polisiära kollapser har minsann inträffat i Sverige.

Södertälje tisdagen den 26 januari 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: