torsdag 21 januari 2016

Ingen lönerörelse med illojal styrelse

.
”Avgående” ordföranden i Kommunal, Annelie Nordström, försöker åter lura skjortan av medlemmarna. Nordström bäddar för att de arbetsgivare vars ärenden hon sprungit ska rädda henne.

Hon viftar med ”en riktigt bra lönerörelse”.

Men kommunal bör inte gå in i någon lönerörelse innan förbundet har en förbundsstyrelse på plats som är lojal med medlemmarna. Istället bör man låta hittillsvarande avtal rulla på till dess.

Man bör också använda tiden för att rädda så mycket av Kommunal’s pengar som möjligt. Pengar som de hittillsvarande banditerna plundrat förbundet på.

Styrelsen bör inte få sitta kvar och sopa igen spåren. Avgår de inte frivilligt bör medlemmarna polisanmäla dem för att förhoppningsvis få stopp på deras plundrande. Man bör tillsätta en interimsstyrelse med obelastade medlemmar och ta nycklar och fullmakter av den gamla styrelsen. 

Det har funnits alldeles för mycket pengar i Kommunal för att man ska behöva tro att det här är en lek. Det är blodigt allvar. Den som redan har förlorat anseendet har mycket mycket låga trösklar…och det kan bli dyrt för Kommunal’s medlemmar att låta gamla styrelsen sitta kvar i boet.

Södertälje torsdagen den 21 januari 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: