torsdag 21 januari 2016

Hon är vårdslös med sanningen, Annelie Nordström, Kommunal

.
Samma dag som hon med spelat eftertryck bad Kommunal’s medlemmar om ursäkt, ”från djupet av sitt hjärta”, är Annelie Nordström åter vårdslös med sanningen, i Aftonbladet och TV.

I onsdagskvällens nyhetssändningar sa hon att de åkte ned ett ”par dagar i förväg” till en fackkongress i Sydafrika. Hon berättade även att de var på safari, men hon fick det att låta som en tjänsteresa, vilken som helst. Och de hade minsann betalat inträdet till Krugerparken själva, påstod hon åtminstone. Resten hade Kommunals medlemmar varit generösa nog att bjuda på. De är väl så less på att resa till Sydafrika undersköterskorna, att de tyckte att fackfolket skulle unna sig något, på medlemmarnas bekostnad?

Det var inte ett par dagar. Kommunal-folket åkte ned redan den 19 november, till en kongress som varade mellan 27:e och 30:e november 2012. Framgår inte av Aftonbladet när man reste tillbaka. Behöver jag tillägga att det är sommar på södra halvklotet i november? Väl där flög man till Krugerparken för några dagars safari. Av en fyra dagars konferens, som förmodligen är helt onödig för lönerörelsen i Sverige blev en elva dagars resa med en veckas semester med allt betalt. Och då talar vi inte om vare sig Hostel eller korvkiosk.

Det var 22 personer som fann det nödvändigt att vara med på den fackliga konferensen i Sydafrika. Åtminstone i mina öron låter det väldigt mycket. En eller två personer hade varit rimligare mot bakgrund av den långa resan och Kommunal’s sannolikt blygsamma betydelse för konferensen. Noll hade räckt det också.

Hela sällskapet bestod av 29 personer eftersom sju anhöriga åkte med, bland annat Annelie Nordströms sambo. Men de betalade själva sin resa.

”Anhöriga fick betala 18 000 kronor enligt Anders Jonsson – då ingick flygresan tur och retur, alla hotellkostnader, en rad måltider, inrikesflyg och alla andra transporter i landet.

– Det har ingått en del betalda måltider, framförallt de där första tre dagarna. I Durban har det också ingått lite måltider, säger Anders Jonsson.

De från Kommunal som hade familjemedlemmar med sig flög ekonomiklass, medan de som åkte ensamma i tjänsten flög businessclass”, allt enligt Aftonbladet.

Det är ganska magstarkt att de reser Businessclass till en betald semester i Sydafrika. En businessclassbiljett till Sydafrika kostar i normalfallet snarare över än under 50.000 kr - per person. Enligt Aftonbladet ska kommunal komma fram med alla kvitton från resan.

Om en småföretagare hade gjort likadant hade politrukerna på skattemyndigheten haft julafton. De lär gå igenom stora svårigheter för att kunna titta bort nu.

Södertälje onsdagen den 20 januari 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: