fredag 15 januari 2016

Inte IS i Jakarta?

.
Åter igen förväntas vi svälja att ”IS” har gjort ett helt obegripligt terrordåd. Denna gång i Jakarta, Indonesien.

Problemen med dessa obegripliga terrordåd är att de flesta människor inte alls ägnar sig åt obegripliga ting. De strävar istället efter att utföra rationella åtgärder. När vi därför av media, som går i någon suspekt och subversiv krafts koppel, serveras någon förklaring som inte förefaller rimlig, så beror det på att den inte heller är det. Istället handlar det om att något, vanligtvis kommersiellt, intresse döljer sin affärsverksamhet bakom mer eller mindre osannolika historier.

Efter de flesta av världens attentat serverar den västerländska pressen en snarlik förklaring. Den går i stort sett alltid ut på att någon gåtfull tredje världen-organisation, numera vanligtvis muslimsk, i stort sett utan att själva förstå varför, har smällt en bomb någonstans där det förefaller rent absurd. Som regel någonstans där de inte har någon kontroll över vem som drabbas och inte heller kan föra ut någon sorts budskap till gagn för sin påstådda organisation. Då kan man vara alldeles säker på att så har det inte gått till.

Bakom nästan varje attentat finns en eller flera beräknande människor. Kanske inte vid helt sunda vätskor, men ändå planerande och beräknande. Efter varje attentat kan man fråga sig: vem tjänar på det här och varför? När svaret Du får inte förefaller rimligt är det förmodligen inte heller det.

De flesta attentat, som jag tidigare varit inne på, utförs, direkt eller indirekt, av någon som tjänar ekonomiskt på osämja. Så länge vi tillåter att man tjänar pengar på att tillverka vapen och sprängämnen - vilket lär bli länge - får vi leva med dessa till synes obegripliga terrordåd.

Bakom finns som regel inte en förvirrad barfotakrigare som längtar efter att få sin familj sprängd i luften. Istället döljer sig i de flesta fall någon som tjänar på utökat krig i bakgrunden.

Nästan inga attentat utförs i USA.Varför? Är det omöjligt? För väl skyddat? Naturligtvis inte. Det beror snarare på att det är amerikanska intressen, direkt eller indirekt, som ligger bakom de flesta attentaten. De tillåts inte utföra sådana i USA. Men amerikanska staten och dess säkerhetstjänster blundar för om det sker utomlands. Det genererar ju amerikanska intäkter och skapar amerikanska arbetstillfällen. Så därför är det åter igen snarare US än IS som har varit framme och sprängt enligt våra USA-styrda media helt obegripliga bomber i ännu ett land som ska destabiliseras för att få igång vapenkommersen.

En sak till. Av alla de myriader människor som är verksamma inom försvaret, försvarsindustrin eller någon av de många säkerhetstjänsterna i USA - hur många av dem tjänar på fred på jorden?

Södertälje fredagen den 15 januari 2016
MikaelStyrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fast det är inte vanliga amerikaner, utan de som kapat USA som ligger bakom. De som äger banker, bokförlag, tidningar, filmindustri mm.