måndag 25 januari 2016

Med skammens rodnad om kinderna…

.
…läser jag Jan Guillous krönika i Aftonbladet om det absurda i hur Sverige tar hand om sina ministrar. De som inte är från Stockholm vill säga. Men jag försvarar mig med att jag inte kunde tro att man har en så urbota vansinnig ordning att statsministern och riksdagsmännen får bostad ordnad i Stockholm, medan ministrarna hänvisas till att skaffa sig en egen bostad på den svarta marknaden.

Och sen blir det som vanligt. En stark kvinna, som har kurage att säga hur det verkligen förhåller sig med Saudiarabien och Israel hängs ut som fifflare och trakasseras av det maffiakontrollerade systemet. Männen däremot, med gelehallon som ryggrad, som blöter fingret och känner efter vartåt det blåser, kommer undan. 

I deras fall presenteras bara helt kort uppgiften att ingen av dem har fixat lägenhet genom facket. Ingen uppgift om vilken källan är. Ingen lista presenteras över vem som fixat bostad åt dem. Ändå bor de alla i mygellägenheter. Merparten sannolikt direkt, eller indirekt, med hjälp från byggmaffian som plundrar det allmänna, som exempelvis i fallet Nya Karolinska.

Varför har vi en sådan ordning?

-Jo, det gynnar Stockholmsmaffians förtryck av andra regioner. Politiker, och inte minst tjänstemän, över partigränserna, har skapat ett system med vars hjälp de missgynnar och kontrollerar valda representanter från andra orter än Stockholm. Det är inte meningen att de ska klara av att skaffa en bostad utan att på något sätt mygla. De ska mygla och sedan ska de vara rädda för att bli avslöjade. Det är maffians sätt att kontrollera dem och på det sättet utöva makt på ett otillbörligt sätt. 

Ännu en av maffians metoder som återstår att avskaffa. Borra gärna lite i vems fel det är att detta inte har ändrats tidigare.

Södertälje måndagen den 25 januari 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: