onsdag 20 januari 2016

Vem har tagit de 320 miljonerna?

.
I korruptionshärvan kring fackförbundet Kommunal har så här långt framkommit att man på bara några år drivit restaurang Metropol Palais i Stockholm med 320 miljoner kronor i förlust. Av det har 114 miljoner kronor försvunnit bara under år 2014.

Om detta kan man säkert säga mycket. En sak som man kan säga är att det inte är möjligt. Inte ens för klantskallar är det möjligt att gå med så stor förlust, på så kort tid, i en så liten verksamhet.

Nej, här ligger en gravad hund, som Reefat El Sayed skulle ha uttryckt det. Merparten av de pengarna har med säkerhet försvunnit på annat sätt. Förskingrats, stulits eller svamlats bort på något ännu mer skämmigt sätt? Och brottslingarna sitter kvar…

I ett land med fungerande journalistik skulle detta granskas mer ingående.

I ett land med ett fungerande rättsväsende skulle hela förbundsstyrelsen anhållas, merparten häktas och förskingringen, eller vad det nu handlar om utredas. Tillslag skulle ske genast för att inte ge maffian möjlighet att sopa igen spåren och försvinna med bytet. Skattemyndigheten skulle gå i främsta ledet, med flaggan i topp, som när man är ute och ruinerar småföretagare och slår sönder deras liv. Och så skulle de paraderas fram och tillbaka utanför polishuset, som man brukar göra med oskyldiga när man vill smutskasta dem. Ett gammalt välkänt knep som den politiska polisen ägnar sig åt i Sverige - fast då på fackets uppdrag. Lite svårare nu kanske, när det är maffian själv som är avslöjad.

Om det inte sker säger det oss en hel del om på vems lönelista åklagarmyndighetens anställda och polisledningen är i det här landet.

Södertälje onsdagen den 20 januari 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: