fredag 15 januari 2016

Naivt om kameraövervakning av ungdomsfestivaler

.
Det lanseras nu som lösningen på muslimska mäns sexuella trakasserier att man ska kameraövervaka ungdomsfestivaler.

Jag tycker inte att det är märkligt att man överväger sådana alternativ. Därmed är det ganska märkligt att de söker sig till den offentliga debatten istället för till papperskorgen.

Problemet är ju inte ordningen på ett första maj tal. Det handlar inte om att övervaka reserverade, stillastående svenskar, mellan sextio och döden, som i fullt dagsljus och flera meters lucka för att se många ut, ska övervakas medan de lyssnar på något sömnpiller, som häller ur sig samma lögner som de senaste decennierna.

Det handlar om muslimska män som är fullt medvetna om att de gör något otillåtet och därför under snabb förflyttning uppträder i flock, för att skymma insyn och dessutom ofta gör det i mörker.

Man kan bespara sig besväret med kamerorna eftersom man inte kommer att se ett piss och absolut ingenting som man har någon nytta av. Dessutom kan man inte ha kameror överallt. Fenomenet är ett problem varhelst det uppträder - inte bara på ungdomsfestivaler.

Försök själv att se något på de många filmer på Youtube från Tahrirtorget i Kairo.

Sluta att ängsligt prata strunt runt det verkliga problemet.

Problemet är att muslimska män är tillräckligt egoistiska och hänsynslösa för att bete sig på det sättet. Antingen får man dem att sluta bete sig på det sättet eller så kommer de, förr eller senare, att bli utslängda ur landet. Före det kommer vi att se betydande social oro.

Södertälje fredagen den 15 januari 2016
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: