måndag 25 januari 2016

Terrorhoten har kommit för att stanna

.


Vi får leva med de återkommande terrorhoten i fortsättningen. Orsaken är uppenbar. Det är alldeles för stora ekonomiska intressen på spel. Snart är det lika otänkbart att minska säkerhetskontrollerna på flyget som det är för Obama att minska antalet amerikanska krig.

Efter hand kommer säkerhetspsykopatin att breda ut sig som en våt filt över alla samhällssektorer. Ingen verksamhet är för blygsam eller fånig för att ha en egen liten säkerhetskontroll: tåg, järnvägar, bussar, båtar, banker utan kontanter, kommunkontor osv. Då och då ett litet terrordåd för att hålla efterfrågan och humöret uppe.

Skrapar man lite på ytan av ägandeförhållandena i säkerhetsbranschen ska man inte bli förvånad om det tittar fram ett amerikanskt intresse. Möjligen finns ett ganska linjärt förhållande mellan andelen amerikanskt ägande och mängden samt graden av terrorhot.

Vem behöver terrororganisationer så länge våra dagstidningar finns?

Södertälje måndagen den 25 januari 2016
Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

I analogi med säkerhetskontroller på flygplatserna ska man nu placera ut en säkerhetsvakt varje 100 meter efter järnvägen. För säkerhetsskull på båda sidor om järnvägen. Folk måste få känna sig trygga när de åker tåg. Behövs kanske inte i nära framtid de det ser ut som om tågtrafiken är ur funktion :-)

Anonym sa...

Helt riktigt Mikael. Ta bara röntgen och detekteringsutrustning som domineras av Smith Heiman (finns på ca 75% av alla flygplatser). Tyskt bolag som förvärvats av jänkare.