måndag 2 november 2015

Bättre stämma i bäcken än i ån

.
(Svar på ”fänrik Stål’s” kommentar till inlägget ”All inclusive på livstid + lön”.)

Du har naturligtvis en poäng där. Jag har själv sett på skjutbanan, på den tiden tullarna fick vara beväpnade, hur det gick när tullarna skulle övningsskjuta. Om de så hade skjutit mot en lada inifrån, är det inte helt säkert att de skulle ha träffat. Hagelgevär hade helt klart varit att föredra framför den ynkliga och illa skjutande tjänstepistolen.

Men botemedlet mot det är ju inte att avväpna dem. Inte om avsikten är att de ska kunna ingripa mot kriminella ligor med stora ekonomiska intressen. Botemedlet är istället ändamålsenlig beväpning och erforderlig träning. Det ligger i farans riktning att man i tullarkåren ganska nöjt kunnat gömma sig bakom besluten om avväpning av tullarna. Få torde vara intresserade av en beväpning som kan resultera i att de kommer hem från jobbet i en kista. Men baksidan av den medaljen är naturligtvis att allehanda ligor får härja fritt.

Som jag förmodar att Du är inne på, satte de jugoslaviska gangsters som kom hit i kölvattnet på Jugoslaviens sammanbrott normen. Det var då bankrån och värdetransportrån började ske med maskingevär och bomber. Och de fick vara ifred med sitt byte och komma undan med sina mord. Antingen dög polisen inte till att spåra upp dem eller så vågade de inte alls försöka.

Om nationen och dess rättsordning ska överleva måste nationen kunna hantera sådant, annars skenar situationen. Det finns ett gammalt talesätt om detta: Bättre stämma i bäcken än i ån. 

Om man inte hanterar detta när det är ett litet problem tvingas man istället hantera det sedan det blivit ett stort problem. Hanterar man det inte alls orsakar det så småningom nationens och rättsordningens undergång eftersom avarterna kommer att fortplanta sig till andra samhällssektorer. Vi kan nu se frukterna av samhällets tillkortakommanden mot busarna på 1990-2000-talen. Var och varannan invandrad snorunge är nu beväpnad och skjuter och spränger folk på öppen gata, inklusive polisbilar.

Härav kan man naturligtvis dra slutsatser om vad ”rättsväsendets” lallande med grova tredje världen-brottslingar kommer att resultera i, redan på ganska kort sikt.

Södertälje måndagen den 2 november 2015
Mikael Styrman
.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej tja året 1977 notera 40 år sen,blev jag "granne" med en höjdare inom kriminalpolis från Södra Stockholm så,,,,,frågade honom om buset som började bli påtaglig redan då ,svaret jag fick lät enkelt
...du tror vel inte att vi har betalt för att riskera livet att gå in där dom har vapen...så var det med det.

Samtidigt tömde dom själva safen/boxen på polis stationen med beslagtagen hembrännings utrustning,vapen (en speciell som han visade up var från en mord o knark...och drev handel med godset.
Så mina damer o herrar nemas problemas vi har sen lång tid en genomkorrupt lögnaktig yrkeskår som plundrar o ljuger i flock

Anonym sa...


Ja Mikael din analys av vad konsekvensen blir om man
"inte stämmer i bäcken" nu är givetvis fullt korrekt,
inser rimligen alla normalbegåvade som läser ditt inlägg.
Däremot hävdar jag fortfarande att man inte stämmer i bäcken genom att beväpna de stackars tullarna med en
skrattretande plastpistol som på sin höjd utgör fara
för deras egna fötter och risk för hål i tak och väggar
i personalutrymmen och dylikt.
Däremot skulle en tull och gränsbevakning av nivå
motsvarande vad Finland håller sig med vid sina gränsövergångar mot Ryssland vara mycket adekvat
för svensk tull vid de större hamnarna och exempelvis
Öresundsbron och Haparanda.
Detta skulle vara att stämma i bäcken!

/ fänrik Stål

Anonym sa...

003 Polischef med rätt att vara intelligensbefriad...

http://nsd.se/nyheter/kalixoverkalix/poliser-gar-kurs-istallet-for-att-soka-efter-kurt-9640804.aspx