tisdag 17 november 2015

Då har den nödige inget syriskt pass

.
I Andra Moseboken låter Jahve manna regna ned från himlen under israeliternas uttåg ur Egypten (källa: Wikipedia). I modernare tid har vi fått lära oss att när det regnar manna från himlen har den fattige ingen sked.

Med nya tider följer nya seder. Förr bedrevs krig så, att man klädde sig i sin egen uniform, förklarade krig och gick till anfall. Hitler införde andra metoder. Han lät skjuta några fångar, klädde dem i grannens uniformer, påstod att de anfallit och gick till angrepp. Roosevelt, av många betraktad som Sankte Pers ställföreträdare på Jorden införde en annan variant. När Japan skulle angripa Pearl Harbor utan krigsförklaring och jänkarna fick veta det i förväg informerade man inte garnisonen i Pearl Harbor, med svåra förluster som följd. Vinsten som balanserade förlusten var den förväntade opinionssvängningen i USA som skulle möjliggöra Amerikas engagemang i kriget. En över det japanska angreppet euforisk Hitler hann dock före med sin krigsförklaring. Harry Truman införde en ytterligare variant. När Japan var slaget i grunden skyndade han sig att släppa två atombomber över städer utan militärt intresse, i Hiroshima och Nagasaki. Nu har kriget utvecklats ytterligare av USA. Nu bedrivs det med legosoldater rekryterade bland franska yrkesbrottslingar, riktar sig mot obeväpnade privatpersoner och ger sken av att vara någon annans soldater - jihadister. Detta förstärks genom att amerikanska legosoldater numera, när de anfaller civilister i med USA allierade länder alltid ropar ”Allahu Akbar” (Gud är större) och dräller omkring syriska pass. Märkligt. Enligt svenska media verkar ju de flesta riktiga jihadister ha svenska pass…

Det är egentligen ganska lustigt det där med passen Det förekom både vid Charlie Hebdo-attentatet och vid fredagens attentat i Paris. Legosoldaterna som figurerar jihadistkrigare, blivande martyrer, är på väg till paradiset. Har de skärpt säkerhetskontrollen i paradiset eller varför har de syriska pass med? Kanske jänkarna som beordrat de där operationerna inte fattar grejen med paradiset? Själva är de ju förmodligen på väg till helvetet till följd av sina gärningar i jordelivet…

Det finns en del saker som öppnar alla portar och medger total straffrihet. En är att utge sig för att vara rumän, zigenare och tiggare. Det ger carte blanche, dessutom titeln "utsatt EU-migrant" vilket ger frikort hos läkare och tandläkare samt rätt att campa, skita och pippa var som helst.

Jag satt och tänkte på det där medan pendeltåget korsade ”Arabiska Dalen”. Jag var ganska nödig. Nu klarade jag mig och det var tur. För jag hade inget syriskt pass med mig. Annars hade jag ju kunnat skrika ”Allahu Akbar”, pissa i vagnen och för säkerhets skull släppt ett syriskt pass på plats. Ganska säkert hade det stoppat alla vidare utredningar och efterforskningar och Löfven hade säkert begärt hjälp från EU med jihadistfrågan som plågar oss svårt i Sverige. Och svenska media skulle unisont stämt in i klagokören. DN skulle garanterat kommit med förklaringar om vilken mästerhjärna som tänkt ut självmordsattacken mot pendeltåget.

Men om det tidigare var så att den fattige inte har någon sked när det regnar manna från himlen, så tycks det numera vara så att den nödige inte har något syriskt pass.

Södertälje tisdagen den 17 november 2015
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Lysande, absolut lysande.