söndag 15 november 2015

Låg trovärdighet för Hollande

.
Någon timma efter attentaten på fredag visste Obama att Frankrike skulle svara. Svara vem?

Som det får förstås, strax efter, visste Hollande att det var IS som låg bakom attentaten. Då visste han också att Frankrike ska svara skoningslöst.

Det verkar onekligen som att det varit i Obamas säck innan det hamnat i Hollande’s påse.

Fortfarande vet inte franska polisen vem som ligger bakom attentaten. Men Obama visste genast vem som var ansvarig och vad Hollande skulle komma att göra. På annat sätt är det svårt att tolka Obamas uttalanden.

Enligt vad som hittills framkommit består gärningsmännen åtminstone delvis av franska fängelsekunder. Det säger inte så mycket om vem som ligger bakom. Det kan vara IS, men det kan lika gärna vara någon annan. Det kan också vara en false flag-operation genomförd av någon som är van vid och har resurser för att organisera sådana. 

Enligt tidiga rapporter i svenska media är området som blivit drabbat sådant att människor som är bosatta där typiskt sett inte är några anhängare av det amerikanska muslimkriget. Det måste anses utomordentligt osannolikt, menar jag, att IS, eller någon besläktad organisation, skulle välja ett sådant område för ”sina” attentat. Snarare tyder det på just en false flag-operation genomförd av någon som vill befrämja ytterligare krig i Europa, genom att påverka den franska opinionen.

Det och ett stycke ganska dåligt skådespeleri av Obama och hans franska knähund får åtminstone mig att tvivla på Hollande’s version. Det kan mycket väl vara så, att dollarn har talat igen, bland franska småbrottslingar.

Södertälje söndagen den 15 november 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: