fredag 27 november 2015

NATO rustar i Syrien - men inte mot IS

.
Attentaten i Frankrike utfördes i huvudsak av fransmän. Det påstås att de är utbildade av IS i Syrien. Kanske det? Eller kanske inte? Det finns en fråga till som har betydelse i sammanhanget. Vem satte upp och finansierade IS? Europas befolkning tutas i att det är en muslimsk religiös operation. Men mer troligt är att det är en kommersiell operation som seglar under falsk religiös flagg och att det verkliga syftet inte är religiöst utan ekonomiskt-politiskt. Naturligtvis finns det religiösa fanatiker som ansluter sig till organisationen, men de är nog bara nyttiga idioter, sådana som utkämpar alla krig. I vilket fall som helst är attentaten i Paris en del av ett franskt inrikesproblem, skapat av Hollande och hans kumpaner i politiken, oavsett politisk färg.

För att lösa detta franska inrikesproblem ska nu Frankrike bomba IS i Syrien - påstår man. Men USA hade möjlighet i veckor, månader och år att göra något åt IS, men inte förrän ryssarna tog sig till Syrien störde USA, pliktskyldigast, en av IS oljeleveranser härom veckan. Det tyder inte på något verkligt engagemang i fråga om att bekämpa IS.

Härom dagen talade David Cameron i parlamentet för att Storbritannien också ska engagera sig i detta franska inrikesproblem genom att bomba i Mellanöstern. Det betyder att Cameron upprepar sin företrädare Tony Blair’s ”misstag” att ljuga om sina avsikter. Blair fick skämmas resten av sitt liv för att han ljög om sina avsikter och förde folket bakom ljuset när man skapade kaoset i Irak tillsammans med USA. Om Cameron kommer att skämmas eller inte lär väl framtiden utvisa. Alla människor är inte kapabla att skämmas. Särskilt inom politiken är det ett förhållandevis vanligt lyte.

Om avsikten verkligen är att hjälpa Frankrike, och om bombandet verkligen hjälper mot problemet, bör man bomba i Frankrike. Men det mesta tyder på att alltihop bara är en förevändning för att delta i maktgalna amerikaners kamp för oinskränkt världsherravälde. Syftet är att under sken av att bekämpa IS rusta upp i Syrien för att stöda gulf-arabernas och de amerikanska oljebolagens strävan att dra fram en pipeline genom Syrien för att minska ryssarnas möjligheter att få avsättning för sin gas. Det är steg 2 i en flerstegsraket i vilken statskuppen i Ukraina kan sägas vara steg 1.

Det stärker spekulationerna om att attentaten i Paris var en false flag-operation, utförd - inte av Frankrikes fiender - utan av Frankrikes allierade, i syfte att påverka den franska och europeiska opinionen. En intressant fråga för var och en att fundera över är förstås:

Hur mycket vet Hollande och Cameron?

Södertälje fredagen den 27 november 2015
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Björngunnar sa...

Bra analys!
Världen styrs av utvalda skojare...