torsdag 12 november 2015

Merkel och Löfven-syndromet

.
Tyskland och Sverige har stora problem med illegal immigration. Det är inte konstigt. Merkel och Löfven har jobbat hårt för att skapa problemen. Och nu vill de tvinga på resten av Europa sina problem.

Vad har Löfven egentligen fått för order i USA? Vad står på den dolda agendan? Handlar det bara om att leka Olof Palme eller är syftet att trasa sönder EU? Är det USA’s söndra och härska som gäller? Eller syftar Löfven bara till att skjuta upp och förhala flyktingfrågan genom att, när omständigheterna påkallar akut verkstad, istället fördjupa sig i något som kan ta många år och är mycket osäkert i framgång?

Det är inte mycket som talar för att EU-länderna vill ikläda sig en överstatlig tvångströja som ska bestämma hur många immigranter de ska ta emot. Då blir det nog många regeringar som blir avsatta. Britterna har redan flaggat för att de inte är intresserade av någon europeisk Sovjetunion. Det framstår som osannolikt att de östeuropeiska länderna som ganska nyligt kommit ur Sovjetunionens grepp skulle längta tillbaka dit.

Kanske blir det istället så att EU upphör att existera och ersätts av en liten union bestående av Tyskland, Sverige, Österrike, Italien och Grekland. I den kan de sedan ha toppmöten med blåljuskorteger och skicka runt afrikanerna mellan sig.

Södertälje torsdagen den 12 november 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: