onsdag 18 november 2015

Det var lättare för grekerna

.
Enligt grekiska mytologin fick Herakles (av oss ofta omnämnd som Hercules, Herakles romerska motsvarighet) av Eurystheus i uppdrag att utföra tolv stordåd. Ett av dem var att döda den Lerneiska hydran. Den hade nio huvuden. Om man högg av ett huvud växte genast två nya ut. Det mittersta huvudet ansågs odödligt och hydrans andedräkt var giftig och spred död omkring sig. Detta lyckades Herakles med och under antiken var det säkert en helt ok bedrift.

Herakles gömde hydrans mittersta huvud under en stor sten, men han måste ha slarvat eftersom hydran sedan länge lever och frodas i USA. I statsförvaltningen närmare bestämt. Detta finns i princip belagt eftersom det många gånger visats genom mediala avslöjanden och i kongressförhör.

Till skillnad från antikens beskedliga niohövdade hydra har den nuvarande amerikanska tusentals huvuden. De opererar regelmässigt i hemlighet vilket förefaller få till resultat att två eller flera huvuden ofta bekämpar varandra, till synes ovetande om att de alla utgör huvuden tillhöriga samma hydra. Möjligen därför finns USA vanligtvis på bägge, eller alla, sidor i alla konflikter. En sidovinst av detta blir att man alltid finns med på den vinnande sidan. Det är kostsamt naturligtvis att stödja alla sidor. Men man kan ägna sig åt det så länge resten av världen är så korkad att man får betala alla räkningar med värdelösa pengar.

Maffian kontrollerar Wall Street och Wall Street kontollerar det militärindustriella komplexet. Analogt med maffians gängse ”modus operandi” får det till följd att eftersom man kontrollerar militärindustrin skapar man konflikter om inga finns - var som helst, när som helst.

Det är med andra ord en omöjlig uppgift att kontrollera den amerikanska hydran. Lyckligtvis är den självförstörande. Om vi bara kan förhindra att stollar och skurkar som Löfven och Hollande låter hydran förgöra oss alla innan den förgör sig själv, så kommer vi att klara oss. Flera presidenter har försökt kväsa hydran och det har ofta slutat med deras död. Jag blir inte riktigt klok på om Roosevelt var den som släppte lös hydran eller om den redan var lös före honom. Men helt klart var den lös under Trumans tid. Eisenhower förstod det och varnade för hydran i sitt sista tal. Han gjorde själv inget åt den, men hoppades att hans efterträdare skulle göra det. John F Kennedy försökte och blev skjuten. Robert Kennedy var kandidat, hade hjälpt sin bror och blev också skjuten. Richard Nixon satte en helt ny standard för lössläppt kriminalitet i staten. Ingen sköt honom. Ronald Reagan blev beskjuten flera gånger och öppnade alla skattekistans kranar. Far och son Bush stod båda på maffians lönelista vilket märktes framför allt när Cheney sänkte World Trade Center och sonen Bush blev den galnaste makthavaren i världen sedan Hitler. Och Obama fick fredspriset av norska stortingets nobelkommitté när han tillträdde och låter fortlöpande hydran mörda oskyldiga människor en masse runt om i världen. Låt oss återkomma till det. Nu jobbar Obamas pojkar i Frankrike, men han har i alla fall lyckats undgå att bli skjuten. Världen betalar ett högt pris för att hålla honom vid liv.

Det var definitivt lättare för grekerna - i antiken.

Södertälje onsdagen den 18 november 2015
Mikael Styrman

.

4 kommentarer:

Martin sa...

Obamas främsta skuld är nog svaghet. Sen är han rätt socialistiskt men det gör ju bara att USAs ekonomi och samhällskontrakt förstörs och jag ser inget fel i det. USA har ju alltid varit fientligt mot oss?

Anonym sa...

Den hydran har verkat i många tusentals år, minst!
Den lär knappast dö just nu.
Den bara flyttar till ett annat värddjur när det gamla dör.
Parasitoida kallas det visst.

Anonym sa...

Jag ser av Styrmans sätt att uttrycka sig att han kommit över en författare vid namn Jeff Gates som skriver på en serie böcker med titeln "Criminal State" där han visar på den omfattande korruptionen på högsta statsnivå i USA. Den första boken har kommit ut för några år sedan, heter "Guilt by association" och fokuserar på John McCain. Finns även några klipp på youtube där Jeff Gates beskriver maffians modus operandi i en intervju. Nä han får inte vara med i CNN eftersom maffian äger CNN.

Mikael Styrman sa...

Har inte läst Jeff Gates, men borde kanske göra det.
Tack för tipset.