torsdag 26 november 2015

Huvudet på spiken - nästan

.
Så här sa Gustaf Fridolin i TV4-nyheterna på onsdag kväll: ”Det är en riktigt sorglig dag för Europa, att Sverige som har kunnat stå upp för en humanare flyktingpolitik än vad minimireglerna bestämmer inte längre klarar det.” Det var huvudet på spiken - nästan - mer av en rejäl kantträff kan man säga.

Men så kan man väl se på saken där uppe i Elfenbenstornet med dess verklighetsfrånvända klubb för inbördes beundran.

Här nere i verkligheten vet vi att Sverige aldrig har kunnat stå upp för en human flykting- eller invandringspolitik. Det har istället i huvudsak resulterat i import av människor som inte behöver hjälp och de har sedan inte integrerats i samhället på grund av godhetsindustrins multi-kulti-svammel. Följden har  istället blivit getton av fransk modell och NoGo-zoner med människor som inte går i skola, inte blir anställningsbara, inte lär sig tala rent och som i hög grad blir hemfallna åt kriminalitet och religiös fundamentalism. Vad kanske ännu värre är blir följden att mångtusenåriga stam- och religionskrig samt en medeltida kvinnosyn har importerats till Sverige.

Sveriges Riksdag och regering har säkert inofficiellt världsrekord i att fatta högtravande och ogenomförbara beslut. Men av sjukdomsinsikt kan inget spåras i Fridolins tal, som är präglat av en lika äkta indignation som hos det lilla barnet som bodde i huset som jultomten glömde. Det lilla barnet kan ursäktas. Han kunde ju inte förstå, att han inte kunde få någon julkapp för att tomten hade använt hans föräldrars pengar till julkappar åt andra barn. Men Gustaf Fridolin är så pass gammal nu att han borde begripa. Kanske måste man komma ut ur elfenbenstornet ibland för att förstå sig på verkligheten?

Södertälje torsdagen den 26 november 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: