fredag 27 november 2015

Hur många illegala invandrare finns i Sverige?

.

Igår skrev jag att 300 poliser ska efterforska 30.000 illegala invandrare som inte vill bli hittade. Det visar sig att det nog var en kraftig försköning av verkligheten. Aftonbladet skriver idag att enbart de som blivit nekade uppehållstillstånd och ska avvisas är 21.748 per utgången av oktober. Av dessa är 14.140 försvunna och efterlysta - föga förvånande.

Till det kommer de mängder som vällde över gränsen när Löfven stod med dörrarna på vid gavel, framhävde sin egen godhet och skällde på SD. Det har naturligtvis pågått under en längre tid, men med en ökning de senaste månaderna. Enligt officiella siffror har ca 10.000 per vecka anlänt och sökt asyl eller uppehållstillstånd i Sverige, den senaste tiden. Men hur många har anlänt utan att söka vare sig det ena eller det andra? Jag tror att det är en någotsånär kvalificerad gissning att anta att de är lika många som de under senare tid nyanlända som myndigheterna känner till, eller fler. Det skulle i så fall innebära att de illegala invandrarna är över 100.000 redan. Tack för det, Stefan Löfven!

Det innebär att de resurser Löfven & Romson har satt in för att söka reda på illegala invandrare är helt otillräckliga, närmast jämförbara med att spotta en törstig kamel i halsen.

Södertälje fredagen den 27 november 2015
Mikael Styrman

.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ett bra sätt att få tag på något som har försvunnit är att utfästa en hittelön.

Mikael Styrman sa...

Svar till Anonym:

Du menar den amerikanska modellen. Den är förstås effektiv. Men den som föreslår det kommer genast att mötas av en indignationsstorm från de många ”godhjärtade” som har kapat åt sig indignationsprivilegiet. Det blir nog vad som i en amerikansk film skulle kallas för ”a hell of a shitstorm” Det skulle omedelbart jämföras med angiveri och associeras till skottpengar.

Men samma indignerade människor skulle utan att tveka ringa till fogden och tipsa, genast efter att Du kommit hem, om Du inte var hemma när de sökte Dig och om Du har bytt bil nyligt.

Och de kommer att vara indignerade ända tills de börjar skriva insändare och demonstrera för höjda ”skottpengar”. Det gör de sedan, när de själva eller någon dem närstående blivit utsatt för något mycket obehagligt. Det har då gått upp för dem, att det finns en anledning för många av de nyanlända att inte skylta gentemot myndigheterna med sin närvaro i landet. Att de därför har passat på att knalla in i hemlighet medan Stefan Löfven och Åsa Romson var hyggliga nog att hålla upp dörren åt vem som helst.