söndag 22 november 2015

Försökte psykopaterna skapa en ”hare”?

.
Löpare som vill sätta världsrekord brukar använda sig av en ”hare”. En person som inte har för avsikt att själv göra något bra resultat, men som hjälper rekordivraren att hålla farten uppe. Så kan man göra i andra sammanhang också. 

Den väl kända advokaten Tomas Ohlson ifrågasatte polisens agerande i Boliden-fallet. Innan polisen går ut i offentligheten brukar de först kolla ifrågakommande offentliga register för att se om personen går att finna. Det har man uppenbarligen inte gjort. Och man brukar inte annonsera i förväg att man ska gripa en terrorist. En terrorist kan vara farlig. Han kan vara mycket farlig om han vet att han ska gripas. Farlig både för den som ska gripa honom och för allmänheten.

Så varför gick polisen ut och höjde risken offentligt till den högsta någonsin? Ville man skapa ett svenskt terrordåd? Ville man få den påstådda terroristen att göra någonting desperat mot sin omgivning eller ville man få honom att springa, hålla sig undan, få igång en skrämmande och offentlig terroristjakt?

Om man, mot förmodan, verkligen trodde att han var en riktig terrorist tyder det på att polisledningen var beredd att offra några polisers liv för att få till ett för politiken användbart ”case”. Om man vill att en förmodad terrorist ska skjuta några poliser är det nämligen så här man ska göra.

Södertälje söndagen den 22 november 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: