måndag 30 november 2015

Löfven-notan inte ens förnamnet på flyktingbondfångeriet

Att Löfven manövrerat sig in i en situation som innebar att han inte hade någon förhandlingsposition, att han därmed hade låtit lura sig och att Sverige skulle få betala rundligt var ju uppenbart. Men tyvärr visar det sig att det inte ens är förnamnet på bondfångeriet.

Ta del SVT:s intervju av igår med Halil Karaveli, följ länken. Turkiet är med och störtar regimen i Syrien, smugglar vapen till IS, får betalt med syrisk olja, skrämmer den syriska befolkningen på flykten och får betalt av Sverige med flera för att inte släppa vidare dem till Europa. Till Europa får de ta sig en annan väg, men då har turkarna redan fått pengarna och andra fördelar. Och regimen i Turkiet får carte blanche av EU för sitt politiska förtryck.

Snällt är det inte. Men även ett skickligt genomfört internationellt fulspel kan innehålla element av skönhet som går att beundra, eller roas av, den dystra bakgrunden till trots. Det kan man däremot inte säga om att våra jubelidioter åter igen har hoppat jämfota ned i klaveret.

Vad är det som driver en facklig B-pamp och hans underhuggare att själva hålla på och peta i allt möjligt som de inte begriper, utan att anlita den sakkunskap som uppenbarligen finns i landet - om än inte i regeringskansliet?

Södertälje måndagen den 30 november 2015
Mikael Styrman

.

Inga kommentarer: