lördag 21 november 2015

Ingen chock att Frankrike drabbas

.
Om man tittade på TV-nyheterna igår kunde man få intrycket att attentaten i Paris slog ned som en blixt från en klar himmel, bland godhetens apostlar. Men så är det ju inte. Attentaten är en direkt följd av en bitterhet som fransmännen själva byggt upp genom att inte ta sitt ansvarar för hur deras gangsterstat far fram.

Det är naturligtvis inte de enskilda, ofta unga, människorna som drabbades av attentaten som skapat grogrunden för dem. Men de är en lättillgänglig oskyddad målgrupp för den kollektiva skulden som fransk hänsynslöshet byggt upp. Det är inte heller något som skapats över en natt. Istället har de byggts upp under lång tid inför alla fransmäns öppna ögon. 

Den som är påläst kan naturligtvis göra en mycket längre och mer initierad lista, men jag ska helt kort nämna Franska Indokina, Algeriet, Tahiti, kolonialismen och de franska gettona. Ingen enskild fråga skapar terrorismen, med den samlade effekten av de övergrepp och den hänsynslöshet som döljer sig bakom dessa och andra exempel är alla tecken på ett hänsynslöst franskt beteende, vilket skapar en perfekt jordmån för terrorism. Expressen hade en bra artikel häromdagen om ett av ämnena: ”Rädslan i förorterna där terrorn gror”. Den går förmodligen ännu att läsa på nätet.

Många fransmän har förstått vartåt det barkar. Men som i Sverige har de stigmatiseras och utpekats som rasister av en inte allt för stor maffia, som med sin kontroll över media utövar ett betydande åsiktsförtryck. De flesta fransmän har tigit och tyckt att det inte är deras pilsner, deras cup of tea eller varför inte deras glas vin. Men nu är det på sätt och vis allas glas vin.

Hollande duperar folket med sin krigshetsarretorik. Men, problemet är inte IS, problemet är inte vare sig i Syrien eller Irak. Problemet är Frankrike. De övriga är bara symptom på Frankrikes sjukdom. 

Är lösningen verkligen att låta egennyttiga psykopater som Hollande dra igång storskalig statsterrorism och störta landet i inbördeskrig och förföljelse? Därmed syftar jag inte på bombandet av IS och de många oskyldiga som kommer att drabbas när psykopaterna ska skylla ifrån sig. Jag syftar på fortsättningen i Frankrike. Blir Frankrike självt statsterrorismens nästa Algeriet?

Södertälje lördagen den 21 november 2015
Mikael Styrman

.

1 kommentar:

Anonym sa...

Rika stormakter har kryssningsmesiler med vingar.
Fattiga har kryssningsmesiler med två ben och bombälte.
Resultatet är det samma.