lördag 14 november 2015

Hjärnsläpp på SVT

.
Inatt satt jag jag och tittade på en alldeles utmärkt film från Filmstudion i SVT2, ”Cloud Atlas”. Ganska långt in i filmen börjar mobiltelefon flasha. Terrordåd i Paris visar notiserna. Efter en stund kommer en notis upp i TV-rutan: Extra rapport efter filmen. Helt ok, tänkte jag, det blir intressant. Ytterligare en tid senare, då är det kanske en halv timma kvar av filmen, kommer en ny notis: Vi bryter filmen på grund av terrordåden i Paris…! Sedan händer ingenting och så småningom bryter krutuppfinnarna filmen - mitt i natten. Men herre gud! Vad i all världens namn spelar det för roll för terrordåden i Paris om jag tittar på nyheten på natten, efter filmen, under filmen eller först på morgonen? De har ju lika förbannat inträffat och de påverkas ju inte på minsta sätt av vilken tid jag fördjupar mig i saken.

Och vad hade man att visa när man bröt filmen? - Ingenting! Länge hade man helt ointressanta bilder från fransk TV utan vare sig tal eller text, visande räddningspersonal som stod och hängde utanför en byggnad. Så småningom med franskt tal, som ytterst få svenskar begriper. Någon personal hade man ju inte fått till studion. När man så småningom fick det visste ingen någonting om någonting. 

Varför bryter Ni filmen om Ni ingenting har att meddela? - Hjärnsläpp!

Attentaten som när filmen bröts omfattade 40-talet döda, är nu på morgonen uppe i 150. Än sen? Det är inte mer än en halv Airbus som korsar Ekvatorn och det ska ju sättas in i sitt rätta sammanhang. Frankrike har utöver NATO- och FN-krig som man frivilligt kastat in sin befolkning i under de senaste cirka hundra åren deltagit i åtminstone fyra krig:

I Första Världskriget dog, direkt och indirekt, 70 miljoner människor.
I Andra Världskriget dog upp till 85 miljoner människor.
I terrorkriget mot Franska Indokina dog 1 miljon människor.
I terrorkriget mot Algeriet dog 1,5 miljoner algerier.

Frankrike är numera fullt med legala och illegala invandrare från främst Afrika och Mellanöstern. Merparten lever, trots vackra floskler från kultureliten och nomenklaturan, ointegrerade i getton i utkanten av större franska städer. De flesta, av de som är kända av myndigheterna, är officiellt arbetslösa och inofficiellt försörjer de sig på knarkhandel, stölder, inbrott, prostitution och häleri. Då och då spränger desillusionerade invandrare sig själva och andra i luften. Det är är något som har varit, som är och som kommer att fortsätta att vara ett franskt problem. Det är en följd av en verklighetsfrånvänd immigrationspolitik. Så kommer det att bli i Sverige också, om man inte sköter immigrationspolitiken. Men det blir varken bättre eller sämre av att Ni på TV förstör filmen mitt i natten för att visa att Ni ingenting vet och ingenting kan.

Ha inte historielösa snorvalpar vid spakarna på nätterna och låt inte krigshetsarna i grannhuset Amerikanska Ambassaden bestämma vilken tid och i vilken ordning Ni ska visa krigshetsen. Det blir så tokigt och Ni gör bara folk förbannade.

Södertälje lördagen den 14 november 2015
Mikael styrman

.

Inga kommentarer: