måndag 30 november 2015

Konsekvenserna av en misslyckad migrationspolitik

Successivt konfronteras vi med konsekvenserna av Fredrik Reinfeldts och Stefan Löfvens havererade migrationspolitik. Man kan göra en lång lista. Den kommer med nödvändighet att innehålla bland annat IKEA-morden och Jihadisterna. Idag blev listan en post längre. Ett två timmar långt strömavbrott i delar av nordvästra Stockholm resulterade i flera butiksinbrott. 

Förr resulterade inte ett kort strömavbrott genast i inbrott. Men tack vare Reinfeldt och Löfven är detta numera tillrättat.

Södertälje måndagen den 30 november 2015
Mikael Styrman

.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Menar du att det nödvändigtvis är invandrare som begår butiksinbrott?

Mikael Styrman sa...

Det är inte nödvändigtvis så att alla butiksinbrott i samband med strömavbrott utförs av invandrare. Men det finns ett direkt och ett indirekt samband mellan stor invandring, misslyckad integrering och butiksinbrott.

Det direkta sambandet består i att flertalet sådana inbrott utförs av nysvenskar, varav många, eller deras invandrande föräldrar, var brottsliga innan de kom hit, ibland i flera generationer tillbaka. Men ingen av de många politruker med uppgift att trakassera svenskarna har brytt sig om vare sig vem som kommer, hur många eller vad de har för vandel. Det är därför ingen slump att sådana vågor av inbrott drabbar invandrartäta områden.

Det indirekta sambandet består i att den laglöshet som grasserar i våra invandrartäta områden, utan att samhället verkar vare sig kunna eller vilja komma till rätta med den, har en demoraliserande effekt på resten av samhället. Accepteras utbredd kriminalitet i invandrartäta områden blir följden snart utbredd kriminalitet även i andra områden.

Naturligtvis är det inte den enda demoraliserande kraft som verkar i vårt samhälle, men den finns ändå där.

Anonym sa...

Du har nog rätt i detta!

Men om någon hade sagt detta för ett år sedan - vad hade du tänkt om den personen då?