fredag 20 november 2015

Gränslöst hyckleri

.
För några veckor sedan delade SD-funktionärer ut meddelanden till immigranter på någon av de grekiska öarna. Det resulterade i ett ramaskri i media. Den inte allt för stora klick av journalister, politiker, kulturelit och allmänt självupptagna människor som har kapat åt sig indignationsprivilegiet i Sverige blev förfärade. Hur kunde någon vara så gemen att han påstod att immigranter (flyktingar säger de alltid utan urskiljning) som kommer till Sverige, inte skulle få bostad, arbete och pengar? Skulle vi - världens finaste människor - behandla andra människor så? Föraktet mot SD visste inga gränser.

Idag ligger det immigranter utomhus och sover, utanför våra ”flyktingmottagningar”. Det är inte total tystnad om den saken i media, men det tilldrar sig ett mycket måttligt intresse.

Det känns väldigt märkligt att det var så upprörande att påstå att de inte skulle få bostäder medan det samtidigt verkar vara ganska ok att faktiskt låta dem sova utomhus vintertid och låta det hela rulla på, istället för att ge dem adekvat information.

Södertälje fredagen den 20 november 2015
Mikael Styrman
.

Inga kommentarer: